Φωτίου στον Realfm: Αυτοί είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών
Απαντήσεις στις αντιδράσεις που προκαλεί το νομοσχέδιο περί αναδοχής παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια, έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Ρealfm 97,8 και στην εκπομπή της Λίνας Κλείτου και του Γιώργου Μελιγγώνη.


«Εγώ λέω, τα χιλιάδες ζευγάρια που έχουν κάνει ένα σύμφωνο συμβίωσης, ετερόφυλα ζευγάρια, να τα αποκλείσουμε αυτά; Ρωτάω την κοινή γνώμη, να τα αποκλείσουμε; Διότι αν δεν τα αποκλείσουμε είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δικαίου, ευρωπαϊκού και ελληνικού δικαίου, να μην αποκλείσουμε και τα ομόφυλα ζευγάρια», είπε, μεταξύ άλλων η κ. Φωτίου.
Η υπουργός, αναφερόμενη στους στόχους της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου για την αναδοχή παιδιών τόνισε: «Tα παιδιά να βγούνε από τα ιδρύματα. Να βρουν όλα μία οικογένεια, μία αγκαλιά. Να επιταχύνει εξαιρετικά τις διαδικασίες της αναδοχής και υιοθεσίας, να μειώσει δραστικά τον χρόνο αναμονής που έφθανε στα έξι χρόνια, με μεγάλα δράματα που δημιουργούσε και βεβαίως ωθούσε σε παράνομες δράσεις και σε εμπορία βρεφών. Σήμερα με τον νόμο θα απαιτούνται 8 έως 12 μήνες, το πολύ, για την αναδοχή και όλος ο φάκελος θα είναι έτοιμος για να μπει στη δικαστική διαδικασία, εφόσον πηγαίνει για υιοθεσία».

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια