Στις φλόγες η Μυτιλήνη - "Πόλεμος" κατοίκων-ΜΑΤ για τους καταληψίες μετανάστες
Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στην Προκυμαία της Μυτιλήνης ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους τη Λέσβου οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την Πλατεία Σαπφούς την οποία έχουν καταλάβει τις τελευταίες έξι μέρες διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου ξεχείλισε, βλέποντας τους τοπικούς άρχοντες να μην μπορούν να κάνουν κάτι και την αστυνομία να έχει δεμένα τα χέρια της.


Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην Πλατεία Σαπφούς όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε ανάμεσα στους οργισμένους κατοίκους της Λέσβου από τη μία, και τους μετανάστες μαζί με τους αλληλέγγυους από την άλλη.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Οι κάτοικοιάρχισαν να πετούν αντικείμενα και κροτίδες σε αστυνομικούς και μετανάστες. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, και οι κάτοικοι άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών κατά μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης.
Οι μετανάστες παρέμειναν στην πλατεία όπου συνέρρεαν όλο και περισσότεροι καθώς και αλληλέγγυοι. Τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους πολίτες μέχρι το δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης, ενώ ισχυρές δυνάμεις παρέμειναν στην πλατεία Σαπφούς για να προστατεύουν τους μετανάστες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να τερματίσουν την κατάληψη.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια