Συνταγή: Το Γλυκό του Άη Βασίλη!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα και πάλι, φιλενάδες μου! Σήμερα λοιπόν το εορταστικό μενού, έχει Σαραγλί και όπως καταλαβένεται, συνεχίζει να φοράει τα Γιορτινά του, ή μάλλον τα τρουφιά του!
  Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Χριστουγεννιάτικο» ταξίδι μας, με προορισμό το χωριό του Άη Βασίλη!






Τo Γλυκό του Άη Βασίλη!

Υλικά 

4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. κουβερτούρα
τρούφα
250 γρ. βούτυρο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
1/4 καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κούπα γάλα ζαχαρούχο


Εκτέλεση

   Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μετά αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και το χτυπάμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σε μικρές δόσεις και παράλληλα την πορτοκαλάδα. Στο τέλος προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα καρβουδισμένα (όχι ολόκληρα, θρυμματισμένα).
   Αφού πλάσουμε τη ζύμη σε μπαλάκια τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Αφού πάρουν χρωματάκι τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με τρούφα και αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την περιχύνουμε πάνω στα μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.


Καλή μας επιτυχία και καλή μας Χριστουγεννιάτικη
 Όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια