Συνέντευξη με την Έλενα Ζέρβα Γκιουρτζιάν Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής με τον Γιώργο Ιωακειμίδη



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Καταρχάς σας ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της εν λόγω συνέντευξης. Θα θέλαμε να μας πείτε τους λόγους που σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Αττική;

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ: Η ευχαρίστηση είναι και δική μου κ. Πάστρα. Πριν ξεκινήσουμε θέλω να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας και την αμεροληψία σας. 

Στις 8 Οκτωβρίου, 4 εκατομμύρια πολίτες που ζουν και εργάζονται στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, θα επιλέξουν ποιοι θα νοιαστούν τα επόμενα 5 χρόνια για την καθημερινότητα τους, ποιοι θα μιλήσουν στο όνομα τους,  ποιοι θα διεκδικήσουν και ποιοι θα σεβαστούν τις ανάγκες τους.

Υπηρετώ πολλά χρόνια την αυτοδιοίκηση. Τόσο ως αιρετή από τις θέσεις της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Γαλατσίου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, εκλεγμένου μέλους των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε.Δ.Α και εκλεγμένου μέλους της Κ.Ε.Δ.Ε, όσο και ως εργαζόμενης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, θέση που διατηρώ ως και σήμερα. Η υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακή Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Αθηνών στην Αττική έρχεται ως φυσικό επόμενο της αναγνώρισης της επί σειρά ετών δουλειάς, από τους συμπολίτες μας. 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Συμμετέχετε στα κοινά της πόλης μας πολλά χρόνια ως Δημοτική Σύμβουλος. Πώς θα αξιοποιήσετε την εμπειρία σας αυτή για να συμβάλετε στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο περιφέρειας;

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ: Η συσσωρευμένη εμπειρία  μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μου  δίνει τη δυνατότητα ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, να δεσμευτώ απέναντι στους πολίτες για μια Περιφέρεια που θα λειτουργεί σε έναν ενάρετο ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ τόσο με τους 66 Δήμους όσο και με τους πολίτες, παράγοντας έργο με δημόσιο ήθος, με  δικαιοσύνη, καλό προγραμματισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. 

Στις τελευταίες τρεις δεκαετίες των μεγάλων αλλαγών στον δημόσιο ιστό της χώρας μας, δυο πράγματα έμειναν αμετάβλητα: η απαίτηση για δικαιοσύνη και η ανάγκη για συνεργασία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά πορεύτηκα σε όλη τη διαδρομή μου και με αυτά θα συνεχίσω να πορεύομαι αν οι πολίτες με επιλέξουν να υπηρετήσω την Περιφέρεια Αττικής από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Ποια θεωρείτε τα κυριότερα προβλήματα στην Αττική;

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ: Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια και σε πολλούς τομείς χρειάζεται πολλή δουλειά. Μεγάλο πρόβλημα είναι σίγουρα το κυκλοφοριακό, καθώς δεν υπάρχει πολίτης στο λεκανοπέδιο και ειδικά στον Κεντρικό Τομέα, που δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες Έχουμε ήδη έτοιμο μελετητικό έργο με σύστημα δράσεων διαχειριστικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων προς συζήτηση με τους Δήμους και την Κυβέρνηση. 

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι Υποδομές Ανάπτυξης, καθώς η Περιφέρεια Αττικής είναι η τελευταία στην κατάταξη ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα. Λείπουν και τα έργα υποδομής και η ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και η πολιτική βούληση για προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας. Είναι επίσης ο Πολιτισμός, που συνδυάζεται με την ανάπτυξη, γιατί η Περιφέρεια δεν μπορεί να περιορίζεται σε μικροπολιτικές φιέστες, εκδηλώσεις χωρίς σχέδιο, αμφίβολης αισθητικής. Και φυσικά είναι η Διαχείριση των Απορριμμάτων, όπου πρέπει να δώσουμε τέλος στην απραξία, να δώσουμε τεχνολογικά προηγμένες και φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις στην Αττική, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει ήδη, δυστυχώς, ξεκινήσει. Όλοι αυτοί είναι τομείς στους οποίους έχω εμπειρία μέσα από τις σπουδές μου, τη δουλειά μου και την αυτοδιοικητιική μου δράση.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευτείτε με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Ιωακειμίδη;

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ: Είναι επί 7 θητείες Δήμαρχος, άριστος γνώστης της αυτοδιοίκησης, πολιτικός μηχανικός και ανεξάρτητος. 

Δίνει έμφαση στον αυτοδιοικητικό, πλουραλιστικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξής μας. Ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης δεν ενδιαφέρεται αν ο χάρτης θα είναι μπλε, κόκκινος ή πράσινος. Τον ενδιαφέρει η Αττική να γίνει το σπίτι μας, το σπίτι όλων. Είμαστε αυτοί που μπορούμε, ξέρουμε και θέλουμε να «κάνουμε τη δουλειά» στην Αττική

Το ψηφοδέλτιο μας είναι υπερκομματικό. Μας στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι που στην Κεντρική Μακεδονία στηρίζουν τον κ. Τζιτζικώστα (υποστηριζόμενο από την Ν.Δ.)

Ο Γ. Ιωακειμίδης είναι αυτοδιοικητικός. Δεν εγκατέλειψε την αυτοδιοίκηση για να κάνει αλλού καριέρα όπως ο κ. Χαρδαλιάς, άφησε ακαδημαϊκή καριέρα στο Πολυτεχνείο για να αφοσιωθεί στην αυτοδιοίκηση από το 1994.

Στην Αττική από το 2011 που έγιναν οι πρώτες εκλογές μέχρι σήμερα ο απολογισμός των διοικήσεων είναι τουλάχιστον μέτριος. Και στις 3 εκλογές οι περιφερειάρχες ήταν εκλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος. Άρα αυτό το μοντέλο «κυβέρνηση- περιφερειάρχης ίδιο κόμμα» εκ του αποτελέσματος δεν πέτυχε.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Τελευταία ερώτηση: Ποιο είναι το όραμά σας για την Αττική;

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ-ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΑΝ: Εμείς θέλουμε επιτέλους να κάνουμε την Αττική το σπίτι μας. Σε αυτό είμαστε αφοσιωμένοι και σε αυτό θα εργαστούμε. Για να ζήσουμε καλύτερα, εδώ που στριμωχθήκαμε 4 περίπου εκατομμύρια και για να βοηθήσουμε και την Πατρίδα ολόκληρη, πρέπει να κάνουμε την Περιφέρεια αυτόνομη για να δώσουμε αναπνοή και νέα αξία στα περιουσιακά της στοιχεία. Από τη γη μέχρι τον πολιτισμό, έχουμε πολλά να αξιοποιήσουμε, να απολαύσουμε, να εκμεταλλευθούμε.

Το σπίτι του καθενός είναι η Αττική. Αυτή είναι η ταυτότητα. Γι αυτό χρειάζεται αυτοδιοικητική λογική όχι κυβερνητική, γι αυτό ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι γνήσιος δουλευταράς, όχι υφυπουργός και δημοσιοσχεσίτης. Αν το νοιώσουμε, αν το αισθανθούμε, όχι μόνο στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες αλλά στην κάθε μέρα, όχι μόνο στις καταστροφές αλλά και στα όμορφα που περισσεύουν στη γη μας, τότε η Περιφέρεια θα έχει νόημα. Και θα ζήσουμε καλύτερα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια