Ο Δήμος Γαλατσίου φιλοξενεί πυρόπληκτα ζώα από τις πληγείσες περιοχέςΟ Δήμος Γαλατσίου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην ανάγκη βοήθειας που προκάλεσαν οι χθεσινές πυρκαγιές, για το λόγο αυτό παραχώρησε το παλιό λατομείο ΛΑΤΟ για την φιλοξενία, την περίθαλψη και την φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων (σκύλων και γατών) από τις πληγείσες περιοχές, μετά από την πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, προκειμένου η φιλοζωική οργάνωση Dogs’ Voice να λειτουργήσει άμεσα σταθμό πυρόπληκτων ζώων.

Ο μηχανισμός του Δήμου μας κινητοποιήθηκε για άλλη μια φορά άμεσα και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκαν προσωρινές δομές φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν ανάγκες μόνο σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοιχτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Σ αυτές τις ακραίες καταστάσεις, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια