Αίρεται η ασυλία της Ρένας Δούρου για το Μάτι - Σοβαρές καταγγελίες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Δούρου τόνισε ότι ζήτησε άμεσα την άρση της ασυλίας της για επισπευσθεί η διαδικασία και να μην υπάρχει καθυστέρηση ή φόβος παραγραφής για την «εθνική τραγωδία στο Μάτι». «Το πράττω με αίσθηση ευθύνης απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και σεβασμό στη μνήμη τους.Η οδύνη δεν παραγράφεται.  Η Εθνική τραγωδία στο Μάτι αποτελεί εθνική ντροπή και σηματοδοτεί τη συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε το ότι η κα Δούρου έστρεψε τα βέλη της στην κεντρική πολιτική εξουσία λέγοντας ότι έχει αντικειμενική πολιτική ευθυνη η Πολιτεία για το ότι δεν εκσυγχρόνισε το Πυροσβεστικό Σώμα για να έχει επαρκή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Έστρεψε δε τα βέλη της και κατά όσων μιλούσαν για ταβλαδόρους πυροσβέστες.  «Οφείλουμε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει την αποστολή της.  Κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι και όχι μόνο χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και το θεσμικό πλαίσιο καταρρακώνοντας κάθε έννοια του τεκμηρίου αθωότητας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν με το δάχτυλο ως ένοχη για την εθνική τραγωδία. Κάποιοι επεχείρησαν όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη φυσική μου εξόντωση με αυτό το κλίμα. Επέλεξα να σιωπώ από σεβασμό στα θύματα» είπε η κα Δούρου μιλώντας παράλληλα για προσπάθεια επηρεασμού των δικαστικών λειτουργών. 

Η κα Δούρου είπε ότι μόνο η απαλλαγή της στο ακροατήριο και όχι σε προγενέστερο στάδιο αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να συνεχίσει να λειτουργεί  ως πολιτικός με αξιοπρέπεια φράση την οποία πολλοί ερμήνευσαν ως επανεξέταση της πολιτικής της θέσης σε περίπτωση καταδίκης. «Εγώ θεωρώ ότι δεν έκανα λάθος, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχει καμία αξία τι πιστεύω εγώ αν δεν επιβεβαιωθεί από τη δικανική κρίση» κατέληξε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι μηνύτρια και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Η κα Κωνσταντοπούλου προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες κατά κρατικών, δικαστικών αλλά και πολιτικών στελεχών την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για απόπειρα κουκουλώματος της υπόθεσης. «Η υπόθεση που αφορά στο Μάτι είναι υπόθεση ακραίων παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης. Από τον ρόλο που διαδραμάτισε η διορισμένη από την τότε κυβέρνηση εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Δημητρίου η οποία επεχείρησε να σταματήσει την κλήση υπόπτων, στον ρόλο της διορισμένης από την τότε κυβέρνηση γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης κα. Παπασπύρου η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση και τον ρόλο του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή , ο οποίος παρήγγειλε αντί να ελεγχθούν οι πολιτικές υπηρεσιακές ευθύνες, να ελεγχθούν τα θύματα για αυθαίρετα» είπε. 

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε ως ντροπή για τη μνήμη των θυμάτων το ότι δεν έγινε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή  για τις κυβερνητικές ευθύνες.

Απαντώντας στη φράση της κ. Δούρου περί συνέχισης της πολιτικής της πορείας με αξιοπρέπεια η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι η σημερινή διαδικασία δεν αφορά στην πολιτική καριέρα κανενός αλλά στα δυο δίδυμα κοριτσάκια που χάθηκαν και δεν έμεινε κανένας πίσω για να τα υπερασπιστεί. 


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια