Μήνυση από τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών – Προσφύγει και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μήνυση και θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απόπειρα αλλοίωσης των σημερινών (21.05.2023) εκλογών.
Σε ανάρτησή της, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον επιχειρείται η απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών. 
«Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί “οδηγίες” για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά SMS.
Ο @syriza_gr θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών», αναφέρει. 
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι, μεταξύ άλλων, διακινούνται μηνύματα που λένε ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διαγράφουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, προτού το ρίξουν στην κάλπη. 
Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το ψηφοδέλτιο άκυρο. 
Θυμίζουμε ότι το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου υπάρχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να εκλεγεί, αφού έχει αποσυρθεί από τις εκλογές. Το όνομά του δεν μπορούσε να βγει από τα ψηφοδέλτια λόγω σχετικού νόμου, μολονότι ο ίδιος αποσύρθηκε από τις εκλογές. 
Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να διαγράψουν το όνομά του, ειδάλλως το ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα βγει άκυρο.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια