Συνέντευξη με την Ελένη Αυλωνίτου Υποψήφια Βουλευτή Β1΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β1΄ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» 
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΠΑΣΤΡΑ


ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Μετά την τραγωδία των Τεμπών, θεωρείτε πως πλέον άλλαξε το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Το σοκ που υπέστην εγώ, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία με αυτή την τραγωδία δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια και δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν είμαι άνθρωπος που θα εργαλειοποιήσω την τραγωδία αυτή, προς όφελός μου, ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα  και προς όφελος του κόμματος μου,  όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ το 2019 με την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές. Ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και θα ήθελα να σιωπήσω από σεβασμό για αυτούς τους ανθρώπους, οπότε επιτρέψτε μου να μην πω τίποτα που να έχει σχέση με την τραγωδία και το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, παρά μόνον να εκφράσω την ελπίδα μου να αποδοθεί Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν. 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται πως έχει ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις και συσπειρώνεται. Θεωρείτε πώς είναι εφικτή η νίκη μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν;

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Πραγματικά μέρα με τη μέρα οι πολίτες συνειδητοποιώντας τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις οδυνηρές συνέπειες των πολιτικών, που ασκήθηκαν επάνω τους, απομακρύνονται από αυτόν. Το δυστύχημα  των Τεμπών ήταν καταλυτικό σ’ αυτή τη διαπίστωση, γιατί εξέφρασε με τον πιο τραγικό τρόπο όλες τις παθογένειες της πολιτικής του ρουσφετιού, της εγκατάλειψης των δημοσίων υποδομών και της κρατικής αδιαφορίας για την ασφάλειά μας. Αυτό δεν οδηγεί βέβαια αυτόματα στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όμως στον δρόμο προς την κάλπη το αίτημα για αλλαγή πορείας της χώρας και αλλαγή πολιτικής γίνεται κοινωνική απαίτηση. Οι πολίτες, είτε είναι δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί, συνειδητοποιούν ότι η μόνη περίπτωση για να αλλάξει πορεία η χώρα και να έρθει πολιτική αλλαγή στις ερχόμενες εκλογές, αυτή μπορεί να γίνει εφικτή μόνον με την ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη Α.Ε. και την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν θα πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε δεν έκανε λάθη, προς Θεού, αλλά όταν υπάρχει μία Τρόικα πάνω από το κεφάλι σου, που σου επιβάλλει μεγάλους περιορισμούς δεν έχεις και πολλά περιθώρια να ασκήσεις πολιτικές για τον κόσμο που σε εμπιστεύτηκε. Ουσιαστικά λοιπόν αυτή θα είναι η πρώτη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κυβερνήσει ακηδεμόνευτος και να δείξει το έργο του, ελεύθερος από κάθε είδους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Πιστεύω λοιπόν ότι όταν  έρθει η ώρα, που ο κάθε πολίτης θα βρεθεί στη κάλπη, θα αποδώσει ο ίδιος με την ψήφο του δικαιοσύνη, υπερψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που με ένα πρόγραμμα προοδευτικής συνεργασίας θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στον πολίτη με δικαιοσύνη παντού, καταψηφίζοντας τη ΝΔ, που τον ταπείνωσε να ζει με κάθε είδους pass και έπεισε τους πολίτες να παραιτηθούν από τις προσδοκίες και τα όνειρα τους, ότι μπορούν να ζήσουν καλύτερα. 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Με την εμπειρία σας στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και γενικότερα στην πολιτική, πώς κρίνετε το έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη την τετραετία που διανύσαμε;

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Εδώ πρέπει να γελάσω (ειρωνικά) ή να κλάψω. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τέσσερα χρόνια τώρα βιώνουμε μια Ελλάδα που δεν μας αξίζει. Μια Ελλάδα πρωταθλήτρια στους θανάτους την περίοδο της πανδημίας, με  τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ να πεθαίνουν αβοήθητοι. Με τη μεσαία τάξη ταπεινωμένη να ζει με κουπόνια και pass. Με τους χαμηλόμισθους να έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη  να πληρώνουμε τη ακριβότερη ενέργεια και τα ακριβότερα καύσιμα. Με την κατάργηση του 8ωρου και απλήρωτες υπερωρίες. Με τους χιλιάδες ανέργους νέους. Με τα ρουσφέτια χιλιάδων μετακλητών. Με την κακοποίηση του Κράτους Δικαίου. Με την εξαπάτηση των συνταξιούχων στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά και την κατάργηση της 13ης σύνταξης. Με τον αποκλεισμό των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων από την πρόσβαση τους στη ρευστότητα, ενώ κάποιες πολύ λίγες μεγάλες επιχειρήσεις να καρπώνονται όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια.                                                            Με  μια χούφτα εταιρείες να καταγράφουν ρεκόρ 20ετίας στα κέρδη τους, που αγγίζουν περισσότερα από ένα δις κέρδη για την καθεμία χωριστά, ενώ το ιδιωτικό χρέος των πολιτών να αυξάνεται κατά 40 δις. Με τους δημόσιους υπαλλήλους να μην έχουν πάρει καμία αύξηση τα τελευταία 14 χρόνια, ενώ οι μισθοί των golden boys να βρίσκονται στα ύψη! Με τη λεηλασία πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ο κόσμος να χάνει το σπίτι του για χρέος μερικών λίγων  χιλιάδων ευρώ από τους κάθε είδους Πάτσηδες και τα αρπακτικά funds,  ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ να χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ.                          Με το πάρτι των 10 δις απ’ ευθείας αναθέσεων σε κολλητούς και φίλους και εταιρείες που στήνονταν δύο μέρες πριν το διαγωνισμό για να πάρουν το έργο και να δοθεί η ανάλογη μίζα. Με τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, ώστε αντί να απονέμει το Δίκαιο να το καταστέλλει. Με την κατρακύλα της ενημέρωσης στη θέση 108 της παγκόσμιας κατάταξης. Με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Με τη γείτονα χώρα να διαφημίζει ως τουριστικό προορισμό το Αιγαίο ως Τurkagean! Με τη μείωση των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο και την κατάργηση των καλλιτεχνικών πτυχίων,  ώστε να σταλούν όλοι πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια.                                                                                                              Με την πρόσληψη πανεπιστημιακής αστυνομίας αντί την πρόσληψη γιατρών, δασκάλων και καθηγητών. Με το παρακράτος των υποκλοπών μέσα στο Μαξίμου. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ να ηγείται στο ράλι αύξησης των τιμών.                                                                               

Με τη λίστα Πέτσα και τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν σε καναλάρχες και ανύπαρκτα sites εν καιρώ κορονοϊού, προκειμένου να λιβανίζουν τη κυβέρνηση, αντί αυτά τα εκατομμύρια να πάνε στη στήριξη των δομών υγείας και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Με την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Είναι ξεκάθαρο ότι στο σχέδιο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη δεν περιλαμβανόμαστε όλοι εμείς, δεν περιλαμβάνεται η κοινωνία, αλλά περιλαμβάνεται μόνον η ανάπτυξη κάποιων λίγων και ισχυρών εις βάρος των πολλών. Αυτό το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής πρέπει να  τελειώσει στις 21 Μαΐου, ώστε μία νέα προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας να χρηματοδοτήσει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και να επαναφέρει στον πολίτη την αξιοπρέπειά του. 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Οι νέοι έχουν αγανακτήσει και θέλουν στις κάλπες του Μαΐου να το δείξουν με την ψήφο τους. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους δώσετε;

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Εσείς οι νέοι είστε ο σάκος του μποξ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φταίτε για την πανδημία, φταίτε για τη μαύρη εργασία, φταίτε για τη χρήση αστυνομικής βίας, φταίτε γιατί διαμαρτύρεστε και αντιστέκεστε, φταίτε γιατί κάνετε τη ζωή του Μητσοτάκη δύσκολη. Λέω λοιπόν σε όλα αυτά τα νέα παιδιά: Μήπως τελικά στις 21 Μαϊου να κάνετε εσείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φταίει  για όλα μια και καλή! Το γεγονός, που δείχνει πόσο ο Μητσοτάκης τρέμει τους νέους, είναι ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να ψηφίσουν οι νέοι στον τόπο που δουλεύουν την τουριστική σεζόν, ως ετεροδημότες κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο, με τη σημερινή τεχνολογία. Γι’ αυτό και μόνο θέλω να πω στους νέους να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάνε να ψηφίσουν ώστε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Να πάνε να ψηφίσουν, όπως αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Η αποχή από την κάλπη μόνο κακό κάνει και αυξάνει τη πιθανότητα να παραμείνει μία κυβέρνηση που μας πεθαίνει μέρα με τη μέρα. 

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ: Τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε το προσωπικό σας όραμα για την επόμενη τετραετία και να απευθυνθείτε στον κόσμο της πόλης μας ως Γαλατσιώτισσα.

ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Το Γαλάτσι είναι η πόλη που μεγάλωσα, πήγα σχολείο και το αγαπώ πολύ. Μου αρέσει η επαφή μου με τον κόσμο και χαίρομαι όταν μπορώ να γίνομαι χρήσιμη και να βοηθάω. Ως υποψήφια Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος στο Γαλάτσι, έδωσα αγώνα για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, το «ΠΑΛΑΙ,» ώστε να μην γίνει εμπορικό κέντρο, αλλά να παραμείνει χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού. Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά άλλωστε, αφού ως πρωταθλήτρια κολύμβησης μου ήταν αδιανόητο να σκεφθώ ένα αθλητικό κέντρο φτιαγμένο από τα χρήματα του ελληνικού λαού να μην το χρησιμοποιεί η ίδια νεολαία, για την οποία φτιάχτηκε. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια ο κόσμος εκτίμησε την αφοσίωση, εργατικότητα  και αγωνιστικότητα μου και κέρδισα την εμπιστοσύνη του, από την οποία αντλώ δύναμη όταν μάχομαι για το συλλογικό κοινό καλό, είτε αυτό αφορά το Γαλάτσι την πόλη μας, είτε θέματα σε ευρύτερο εθνικό επίπεδο. Ως Βουλευτής, ο κόσμος στο Γαλάτσι ξέρει πόσο στάθηκα δίπλα σε κάθε Γαλατσιώτη και Γαλατσιώτισσα, προσπαθώντας να λύσω προβλήματα, αλλά και πόσο έβαλα πλάτη σε όλα τα θεσμικά ζητήματα της πόλης. Ανέδειξα θέματα  φέρνοντας τρεις φορές στη Βουλή ερώτηση για τη γραμμή 4 του μετρό, που αφορά το Γαλάτσι, βοήθησα το τοπικό κίνημα στην πόλη να πετύχει νέα στάση μετρό στην Πάρνηθος, ώστε να μην απέχει πολύ από την επόμενη και να διευκολύνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ανέδειξα θέματα περιβαλλοντικά για το ανάγλυφο των Τουρκοβουνίων και τον χαρακτηρισμό του ως χώρο δασικό και αναδασωτέο, θέματα των εργαζομένων του Δήμου και της κοινωνικής υπηρεσίας, θέματα ηχορύπανσης της πόλης κ.α. Όλοι ο Γαλατσιώτες γνωρίζουν την έννοιά μου για την πόλη και τους κατοίκους της, την πόλη που μεγάλωσα και πιστεύω ότι αδικήθηκε και τσιμεντοποιήθηκε πέραν του δέοντος στην αναπτυξιακή της πορεία, ως προέκταση της πρωτεύουσας. Έτσι λοιπόν ως πρώην, αλλά και ως υποψήφια βουλευτής τώρα ξανά στον Βόρειο Τομέα, που έχω μάθει να σέβομαι και να ακούω  τα προβλήματα του κόσμου, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το γραφείο μου ήταν πάντα ανοικτό σε όλους και έμαθαν από πρώτο χέρι  ότι μπορούν να βασίζονται σε μένα γιατί ξέρουν ότι, όπου μπορώ, βάζω πλάτη στα δύσκολα! Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα με εμπιστευτεί για άλλη μία φορά και θα με τιμήσει με την ψήφο του για να παλέψω δίπλα του και μαζί του για Δικαιοσύνη παντού, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος! Για να παλέψω μαζί του ενάντια στις πολιτικές, που διευρύνουν τις ανισότητες, χύνουν το δηλητήριο των κάθε είδους διακρίσεων στην ελληνική κοινωνία και που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πολίτες πρέπει να παραιτηθούν από τις προσδοκίες και τα όνειρα τους ότι μπορούν να ζήσουν καλύτερα! Στην κρίσιμη λοιπόν και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μαΐου καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση και συμμετοχή για να αγωνιστούμε μαζί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και τη δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, που θα κάνει πράξη την πολιτική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα μας, για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια, περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη παντού!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια