Συνέντευξη με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη - Υποψήφιος Βουλευτής Β1΄ Αθηνών με το Κ.Κ.Ε. & Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου»




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Υποψήφιο Βουλευτή Β1΄ Αθηνών με το Κ.Κ.Ε.
& Επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου»


Πλούταρχος Πάστρας: Κύριε Χαραλαμπίδη αρχικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την παραχώρηση της εν λόγω συνέντευξης. Η εν λόγω συνέντευξη διενεργείται λίγες εβδομάδες μετά από την τρομερή τραγωδία των Τεμπών.

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης: Ευχαριστώ πολύ και εγώ για την ευκαιρία που μου/μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με τούς αναγνώστες σας.
Η συνέντευξη αυτή βέβαια γίνεται κάτω από το βάρος της θλίψης και τού θυμού , ενός μεγάλου θυμού για το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα που οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο και που ευθύνη έχει η Ε.Ε. της αγοράς και των ομίλων, ευθύνη έχουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του «αστικού τόξου» που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και που ιδιωτικοποίησαν και που παρέδωσαν και παραδίδουν στους ομίλους οτιδήποτε έχει να κάνει με παροχές και δικαιώματα, μαζί και με τις ίδιες μας τις ζωές. Ένα έγκλημα πού όσο αφορά εμάς θα κάνουμε τα πάντα για να μην συγκαλυφθεί και να μην ξεχαστεί. 
Τα συνθήματα: «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, αίμα για τα κέρδη των αφεντικών» και «Σύριζα ΠΑΣΟΚ Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» είναι χαρακτηριστικά του τρόπου που ο λαός και η νεολαία μας στέκεται απέναντι σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Π.Π.: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και για τη μέχρι τώρα πορεία σας στα κοινά.

Γ.Χ.: Η μέχρι τώρα πορεία μου δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ από την πορεία των περισσότερων από εμάς που οι επιλογές μας μάς έφεραν στις γραμμές τού ΚΚΕ. 
Από μαθητής γυμνασίου εντάχτηκα στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ. Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις εκλογές του 1993, στις προηγούμενες τού 2019 και θα είμαι και στις ερχόμενες εκλογές.

Π.Π.: Για πολλά χρόνια διατελέσατε και συνεχίζετε να διατελείτε Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη μας, ενώ ήσασταν και υποψήφιος Δήμαρχος. Πώς σας φαίνετε αυτή η μετάβαση από το κοινά της πόλης μας στον κεντρικό πολιτικό στίβο; Επίσης, ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία αυτή την περίοδο και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση;

Γ.Χ.: Επιτρέψτε μου να απαντήσω στις ερωτήσεις σας με μια ενιαία τοποθέτηση.
Με ρωτάτε για το πώς βλεπω το γεγονός ότι από δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος θα είμαι και υποψήφιος βουλευτής τού ΚΚΕ. Ήδη σάς απάντησα βέβαια  λίγο προηγούμενα. Ήμουν ξανά υποψήφιος τού κόμματος στον βόρειο τομέα και στις προηγούμενες εκλογές.
Κοιτάξτε ο καθένας και η κάθε μία από εμάς πού είμαστε μέλη στο κόμμα αυτο και που έχουμε πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για τη στάση μας στη ζωή, για το τι κόσμο θέλουμε, ονειρευόμαστε και παλεύουμε, έχουμε ταυτόχρονα θέσει και τον εαυτό μας, με τις δυνάμεις του και τον τρόπο του ο καθένας και η κάθε μία, κάτω από τις επιλογές και τις αποφάσεις μας αυτές.
Άρα τόσο τα μέλη όσο και οι οπαδοί και οι φίλοι τού ΚΚΕ,  από οποιαδήποτε θέση και πόστο έχουμε τοποθετηθεί, είτε ως υποψηφιοι βουλευτές, είτε  ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε όχι, ο αγώνας και ο στόχος είναι το να ξεμπερδευουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με το διεφθαρμένο και σάπιο αυτό σύστημα στο οποίο: «ΑΥΤΟΙ μετράνε κόστη και ζημιές και ΕΜΕΊΣ μετράμε ανθρώπινες ζωές», το καπιταλιστικο σύστημα, το σύστημα αυτό που ευθύνεται στο ότι ακόμα και οι ίδιες μας οι ζωές και η ασφάλεια μας αντιμετωπιζονται επίσης ως κόστη, θυσιαζονται για τα κέρδη τους.
Είναι λοιπον διαρκής η ευθύνη μας, η ευθύνη του μέλους του κόμματος, των φίλων του να στέκονται με υπεύθυνο τρόπο απέναντι και στην καθημερινότητα του λαού μας. 
Για τον λόγο αυτόν μόνο τυχαίο γεγονος δεν είναι το ότι οι κομμουνιστες μαζί και με άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές είναι πάντα μπροστά στον αγώνα για το μπλοκάρισμα όλων αυτών των μέτρων, των μέτρων που έχουν σήμερα διαλύσει και συνεχιζουν να διαλύουν την λαϊκή οικογένεια. 
Είμαστε έξω από τα γραφεία των εταιρειών πού αρπάζουν τα σπίτια των ανθρώπων, σπιτια που συχνά αντιπροσωπεύουν κόπους μίας ζωής, είμαστε εκεί για να εμποδίσουμε, να μπλοκάρουμε τούς πλειστηριασμούς αυτούς.
Είμαστε παντού για να φωνάξουμε ότι η στέγη, το  νερό, η τροφή , η ενέργεια,  η υγεία , η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι εμπορεύματα που μπορεί να τα έχει μόνο αυτός που έχει να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα.
Σκεφτείτε:
Πώς θά μπορεσουν να ζήσουν σήμερα οι άνθρωποι;
Υπάρχουν νέα ζευγάρια που συχνά ο ένας από τους δύο είναι άνεργος. 
Με ένα μισθό λοιπόν 700, 800, 900 ευρώ θα πρέπει να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους 
Πώς να γίνει όμως αυτό όταν συχνά ο μισός μισθός πηγαίνει στο νοίκι;
Τι θα γίνει με το ρεύμα;  Πώς  θα πληρωθούν αυτοί οι λογαριασμοί; 
Η θέρμανση; Θα ξαναγυρισουμε στα μαγκαλια δηλαδή;
Ο παιδικός σταθμός αν υπάρχει μικρό παιδί;
Πώς και πού θά βρεθούν τα χρήματα για τα τροφεία, για τους κατά τ’ άλλα δωρεάν δημοτικούς βρεφονηπιακους σταθμούς.
Τι και πώς θα φάει αυτή η οικογένεια;
Πόσα θα πρέπει να πληρωσει την εβδομάδα για το σούπερ μάρκετ;
Έκτακτα ή συνηθισμένα θέματα υγείας πώς θα αντιμετωπιστουν;
Όταν για ένα εμφύτευμα μπορεί να χρειαστεί ενάμισης η και δύο μισθοί;
Με τα φροντιστήρια πώς θα τα βγάλουν πέρα;
Όχι ένας, αλλά ούτε και τρεις και τέσσερις τέτοιοι μισθοί δεν φτάνουν για να τα βγάλει πέρα η λαϊκή οικογένεια. 
Δεν μιλάμε για αυτούς τους συναδέλφους μας που εργάζονται 4ωρα, 6ωρα, εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου... μισό μεροκάματο, μισή ζωή.
Μήπως τα ίδια δεν ισχύουν για τούς χαμηλοσυνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους μικροεπαγγελματίες;
Τι γίνεται αν χρειαστεί οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε να κάνει κάποιες εξετάσεις, αν χρειαστεί να νοσηλευτεί, να χειρουργηθεί άμεσα;
Στην περίπτωση αυτή ο κανόνας είναι ότι ή βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη ή περιμένεις σε μια μεγάλη πολύμηνη ουρά με κίνδυνο όταν θα φτάσεις στην πολυπόθητη ημερομηνία να έχει ήδη υποστεί ανεπανορθωτες βλάβες η υγεία σου έως και να έχεις χάσει ακόμα και τη ζωή σου..
Να γιατί λέμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που  βιώνει ο λαός μας θα πρέπει να αποτελέσουν και το κριτήριο της ψήφου του! 
Πριν όμως, αλλά και ταυτόχρονα με αυτό θα πρέπει τα προβλήματα αυτά να αποτελέσουν το κριτήριο και για τη στάση του καθημερινά. 
Ξέρει ότι δεν είναι αυτή η ζωή που του αξίζει και θέλει, κυρίως όμως πρέπει να πιστέψει ότι αυτό και πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Να πιστέψει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τον ενωτικό οργανωμένο αγώνα τής τάξης μας που και θά διεκδικεί, θα κερδίζει ανάσες, αλλά και που εν τέλει πρέπει να αμφισβητήσει το ίδιο το αστικό κράτος και το σύστημα του που είναι οι αιτίες που γεννάνε όλα αυτά τα προβλήματα. 
Να πιστέψει στην ίδια του τη δύναμη δηλαδή!
Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής!
Να ενισχύσει και εκλογικά το ΚΚΕ, το κόμμα αυτό θα το βρει και μετά τις εκλογές δίπλα και μαζί του τόσο στις «μικρές» όσο και στις «μεγάλες» μάχες που δίνονται και θα συνεχίζουν να δίνονται. 
Γιατί μόνο ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός μπορεί να αποτελέσει τη σύγχρονη απάντηση απέναντι σε ένα σύστημα που συνεχώς σαπίζει που γεννά και ξαναγεννά κρίσεις, φτώχεια, δυστυχία και πολέμους.

Π.Π.: Σας ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις σας.

Γ.Χ.: Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια