Τέμπη: «Το δικό μου το παιδί το έφερες;» - Συγκλονίζει ο οδηγός λεωφορείου που έφτασε πρώτος στο σημείο της τραγωδίαςΠρώτος στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη έφτασε ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου με τον οποίο μάλιστα επικοινώνησε η Hellenic Train.

Ημαρτυρία του από όσα έζησε τόσο στο «βομβαρδισμένο τοπίο» της τραγωδίας, αλλά και από την μεταφορά στη Θεσσαλονίκη  των επιβατών που επέζησαν συγκλονίζει. Εκεί  οι γονείς περίμεναν με αγωνία να δουν το παιδί τους να βγαίνει από ένα λεωφορείο.

Ειδικότερα, ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου, Κώστας Μυλωνάς μίλησε στον ΣΚΑΙ, για το τι αντίκρυσε ένα λεπτό ακριβώς μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, καθώς περνούσε τυχαία από το σημείο.

Οπως είπε,  αρχικά δεν κατάλαβε πως πρόκειται για την σύγκρουση δύο τρένων, αλλά ενός τρένου με ένα φορτηγό. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκριζε. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν που μετέφερε τους 50 πρώτους επιβάτες του τρένου στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο του.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φωνάζαν βοήθεια συνέχεια. Κάποιοι κλαίγανε. Μετά με παίρνει τηλέφωνο ένας συνάδελφος, και μου λέει να σε πάρει τηλέφωνο η Hellenic να τους το πεις. Με πήραν 23:38 και μου λένε είσαι ο οδηγός; Τι έγινε; Λέω έχουν τρακάρει δύο τρένα μεταξύ τους. Μου λέει αποκλείεται. Λέω έχετε στείλει τρένο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Μου λέει ναι, το 62. Λέω από Θεσσαλονίκη για Αθηνά. Μου λέει από Λάρισα το εμπορικό είναι. Λέω έχουν τρακάρει μετωπική. Μου λένε δεν μπορεί να έχει γίνει αυτό. Λέω μπροστά μου είναι. Η μηχανή έγινε αυτοκίνητο. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ο οδηγός δεν νομίζω να ζει. Υπάρχει μια πυρκαγιά δεξιά μου, ήταν πολύ έντονη η φωτιά. Μόλις φτάσαμε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο και άνοιξα τις πόρτες για να κατέβουν οι επιβάτες, κάποιοι γονείς μου έλεγαν "το δικό μου το παιδί δες, το έφερες;" και είπα ότι είναι και άλλα λεωφορεία από πίσω. Μου κόπηκαν τα πόδια».


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια