Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχηςΟλοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (05.03.2023) η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας στην ανακρίτρια για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας σχετικά με την σύγκρουση των τρένων, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023) και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. 

Η απολογία του 59χρονου ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες και λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (05.03.2023) με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Ο 59χρονος σταθμάρχης επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια