Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει πως έπληξε θέση του Τάγματος Αζόφ στην ΖαπορίζιαΜία γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός με ολμοβόλα εναντίον χωριού στη νότια ουκρανική επαρχία Χερσώνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας.

«Βομβαρδισμός με όλμους του χωριού Πονιατίφκα στην επαρχία Χερσώνα. Μια ιδιωτική κατοικία επλήγη», έγραψε ο Αντρίι Γέρμακ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες εξακολουθούν να σκοτώνουν αμάχους», ανέφερε, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες για την επίθεση.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την Χερσώνα κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία μέχρι την ανακατάληψή της από τις δυνάμεις του Κιέβου τον Νοέμβριο.

Αφότου απελευθερώθηκε, η πόλη βομβαρδίζεται τακτικά από ρωσικές θέσεις στην απέναντι πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε σήμερα κέντρο διοίκησης του Τάγματος Αζόφ των ουκρανικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική επαρχία Ζαπορίζια.

Το υπουργείο δεν ανέφερε περισσότερα για την επίθεση στο καθημερινό δελτίο του για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά από ανεξάρτητη πηγή.

Το Τάγμα Αζόφ, το οποίο κατά το παρελθόν είχε υπερεθνικιστικές καταβολές αλλά πλέον αποτελεί μονάδα της ουκρανικής εθνοφρουράς, κέρδισε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας λόγω της αντίστασής του στη ρωσική πολιορκία της τεράστιας χαλυβουργίας Azovstal της Μαριούπολης πέρυσι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν αναφέρθηκε στο σημερινό του δελτίο στη μάχη γύρω από την ανατολική πόλη Μπαχμούτ, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.


Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια