Γιώργος Μαρκόπουλος: Η απάντηση του Δημάρχου Γαλατσίου για τις εργασίες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου




"Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σε μια τοπική κοινωνία στα οποία μπορεί να ασκηθεί κριτική. Έχει διαφορά, όμως, το «ασκώ εποικοδομητική κριτική» από το «τρομοκρατώ γονείς και μαθητές εμπαίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με παραπλανητικές δηλώσεις και φωτογραφίες». Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, καθώς δύο εργολαβίες, η μια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και η άλλη από το Δημοτικό Ταμείο, βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την ανακαίνιση των σχολείων. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιους τους ενοχλεί το γεγονός ότι τα σχολικά συγκροτήματα είναι στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της προεκλογικής περιόδου.

Σχετικά, λοιπόν, με κάποιες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχόλια περί "σοβάδων που έπεσαν σε μαθητές" η αλήθεια είναι απλή και ξεκάθαρη:

➡️ Μόλις λάβαμε την επιστολή από τον Διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου ενεργήσαμε ΑΜΕΣΑ. Την επόμενη μέρα συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφτηκε το σχολείο και, στον ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε, παρατηρήθηκε ότι τα επιχρίσματα είχαν "φουσκώσει". Η πρώτη ενέργεια που προβλέπεται και άμεσα πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία ήταν η καθαίρεση τοπικού χαρακτήρα των επικαλυψεων και των σοβάδων - πάντα με απόλυτη ασφάλεια για τους μαθητές και τους εργαζομένους - μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Κάποιοι λοιπόν "ανησυχούντες" έβγαλαν φωτογραφίες το ταβάνι της σχολικής αίθουσας μετά από τις προαναφερόμενες εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας και αυτό το παρουσίασαν ως "σοβάδες που πέφτουν στους μαθητές". Απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας απλά και μόνο για να προβάλουν μια εικονική πραγματικότητα για τα σχολεία της πόλης μας.

Σήμερα η εικόνα είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες! Τα σημεία που έχρηζαν εργασιών έχουν σοβαντιστεί και βαφτεί και άμεσα θα ξεκινήσει και η μόνωση της ταράτσας.

Για όσους λοιπόν κινδυνολογούν με ψέματα θέλω να τους ενημερώσω ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης και συντήρησης όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Γαλατσίου."







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια