ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Η αλήθεια για τις εργασίες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο ΓαλατσίουΤις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και σχόλια – κατά κύριο λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – που αφορούσαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Φωτογραφίες οι οποίες ήταν από την πορεία και εξέλιξη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής όπως σκοπίμως παρουσιάστηκαν. Προτού γίνουν καν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν ως μείζον θέμα ότι «έπεφταν σοβάδες» σε σχολείο του Γαλατσίου, αντί να αναφερθούν σε εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι οποίες δεν  θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία των γονιών, αλλά οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όφειλαν πρωτίστως να ενημερωθούν προτού ξεκινήσουν την κινδυνολογία. Γι’ αυτό πρώτα φέραμε το θέμα στο ανώτατο όργανο του δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις εργασίες που υλοποιούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δημοσίευση περαιτέρω στοιχείων.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής:

  • Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο διεξάγονται εργασίες. ΔΕΝ έχουν πέσει σοβάδες και αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα των εργασιών. Με απόλυτη ασφάλεια φυσικά για τα παιδιά.
  • Έχει εντοπιστεί εγκαίρως το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει η εργολαβία, που ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το ίδιο ζήτημα. Μάλιστα, εκτός από τις τάξεις που ήταν ορατό το πρόβλημα, έγινε ενδελεχής έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία σε όλο το κτίριο και εντοπίστηκαν άλλες δύο τάξεις που έχρηζαν εργασιών. Τα σημεία που έχρηζαν εργασιών έχουν σοβαντιστεί και βαφτεί και άμεσα θα ξεκινήσει και η μόνωση της ταράτσας.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια που επιβάλλεται να ακολουθήσει ο εργολάβος. Αυτό ήταν το πρώτο αναγκαίο στάδιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ήταν απολύτως ασφαλές. Λάθος μας ίσως που δεν ενημερώσαμε από πριν τους γονείς για όλη τη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία ανησυχία.
  • Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε. Είναι κατανοητό σε όλους ότι τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχουν κάποια αναγκαία στάδια εργασιών.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σε μια τοπική κοινωνία στα οποία μπορεί να ασκηθεί κριτική. Έχει διαφορά όμως το «ασκώ εποικοδομητική κριτική» και άλλο το «τρομοκρατώ γονείς και μαθητές εμπαίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με παραπλανητικές δηλώσεις και φωτογραφίες». Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας καθώς δύο εργολαβίες, η μια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και η άλλη από το Δημοτικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την ανακαίνιση των σχολείων. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιους τους ενοχλεί πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι στην καλύτερη κατάσταση  που ήταν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της προεκλογικής περιόδου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια