Γλυκά Νερά: «Η Λυδία δεν έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα» τονίζει ο πατέρας της Καρολάιν – ΒΙΝΤΕΟ
Στα «χαρακώματα» με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που καταδικάστηκε για τον φόνο της κόρης τους, βρίσκονται οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν, υποστηρίζοντας ότι ανάγκασαν το παιδί να μιλήσει με τον δολοφόνο.

Την απόλυτη ρήξη μεταξύ των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Κάρολαιν Κράουτς, έφερε η υποψία ότι οι γονείς του πιλότου έβαλαν την μικρή Λυδία να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της και δολοφόνο της μητέρας της, μέσα από την φυλακή.

Όπως είπε ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, «Το πήραν από το σπίτι (σ.σ. την μικρή Λυδία), το έβάλαν σε ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα. Μόλις γύρισε το παιδί είπε πρώτη φορά τη λέξη “μπαμπά”». Σε ερώτηση εάν «απαγορεύεται να το κάνουν αυτό οι γονείς (ενν. του πιλότου);, ο δικηγόρος απάντησε «όχι μόνο απαγορεύεται, αυτό μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα».

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του πιλότου μιλούν για «ατυχή επινόηση» από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Ο Άγγελος Σκιαδάς, δικηγόρος των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δηλώνει πως «O ισχυρισμός ότι οι παππούδες της Λυδίας από την πατρική πλευρά, έφεραν την Λυδία σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα της κ. Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, είναι παντελώς ψευδής, αφού κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη και απλά είναι μία ατυχής επινόηση της άλλης πλευράς, για να δικαιολογήσει την απροειδοποίητη φυγάδευση της Λυδίας στις Φιλιππίνες και την παράβαση της δικαστικής απόφασης, που όριζε την επικοινωνία με τους παππούδες της».

Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε αντιδικία, μετά από την ξαφνική μετακόμιση της Σουζάνα Κράουτς και της μικρής Λυδίας στις Φιλιππίνες, η οποία οδήγησε στην απόφαση των γονέων του συζυγοκτόνου να διεκδικήσουν την γονική μέριμνα της εγγονής τους.

Σε νέες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, χαρακτηρίζει ως γελοία την πεποίθηση των γονέων του συζυγοκτονου ότι η Λυδία θα πρέπει να ζήσει για πάντα στην Αλόννησο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ασκών την αποκλειστική γονική μέριμνα είναι εκείνος που καθορίζει τον τόπο διαμονής του ανηλίκου.

«Οι όροι της απόφασης επιμέλειας δεν διευκρίνιζαν ότι η Λυδία έπρεπε να ζήσει για πάντα στην Αλόννησο, αυτό θα ήταν γελοίο. Αυτό θα σήμαινε ότι η Σουζάνα και εγώ θα μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο σε αυτό το νησί. Το να δηλώνουν ότι η εγκληματικότητα στις Φιλιππίνες είναι σε υψηλά ποσοστά είναι ανοησία. Φυσικά υπάρχει εγκληματικότητα, όπως ακριβώς υπάρχει και στην Ελλάδα. Η αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα, είναι γνωστή καλλιτέχνης στις Φιλιππίνες και ο σύζυγός της Τζέφρι είναι ένας εξέχων επιχειρηματίας. Ζουν μια προνομιακή ζωή στα περίχωρα της Μανίλας, σε μια μεγάλη βίλα, σε ένα πλούσιο προάστιο. Η Λυδία έχει προσαρμοστεί όμορφα στη νέα της οικογένεια» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σουζάνα Κράουτς, οι ψυχολόγοι έχουν συστήσει στην μητέρα Καρολάιν, η οποία ασκεί με δικαστική απόφαση την αποκλειστική γονική μέριμνα της Λυδίας, το παιδί να μην επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια