Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ο ένας εκ των συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση


Συνολικά επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Πάτρας σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες βρίσκεται και ο γιος ενός καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες  πρόκειται για τον γιο του «Στέλιου» (Κ.Κ) της 17 Νοέμβρη.

Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο “Στέλιος”. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ. Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.


 Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια