Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου: Καμία απόλυση εργαζόμενου στην κοινωφελή εργασίαΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Η κατάσταση για το προσωπικό στους δήμους κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη. Η υποστελέχωση ακόμα και βασικών υπηρεσιών έχει βαρέσει κόκκινο. Όλες οι κυβερνήσεις, με τη συναίνεση Δημάρχων και Περιφερειαρχών, συνεχίζουν στο ίδιο τροπάρι, και αντί να προκηρύσσουν μόνιμες θέσεις εργασίας, αφήνουν τους δήμους να αδειάζουν από προσωπικό, με στόχο να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, ενώ στο μεταξύ αξιοποιούν τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου για να μπαλώνουν τρύπες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δήμο μας δεν έχουμε ούτε ένα μόνιμο ηλεκτρολόγο, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μία από τις μέρες της κανονικής τους άδειας το 2022, λόγω των τεράστιων ελλείψεων και προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες. Και η κατάσταση κάθε μέρα χειροτερεύει.
Ειδικά στους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία η κατάσταση είναι αποκαλυπτική, αφού ενώ εργάζονται ακριβώς όπως οι συνάδελφοί τους στα ίδια πόστα, θεωρούνται «μαθητευόμενοι» και αμείβονται μόνο με το βασικό μισθό των 713 ευρώ μικτά, ανεξαρτήτως είδους εργασίας και εξειδίκευσης, ενώ αν και έχουν κάποια εργασιακά δικαιώματα, μετά από σημαντικούς αγώνες, αυτά ακόμα υπολείπονται των υπόλοιπων συναδέλφων.Και σήμερα έχει έρθει η σειρά τους να απολυθούν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δε δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Δε συμβιβαζόμαστε με την ανακύκλωση της ανεργίας, με τις μισές δουλειές, μισές ζωές. Διεκδικούμε:
  • Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία!Άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΒΑΡΔΙΑΣ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πηγή: pamehellas.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια