Το "έγκλημα" της αγελάδας: Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πέρασε τα σύνορα της ΕΕ
Σε θάνατο καταδικάστηκε μια έγκυος αγελάδα, η οποία διέσχισε κατά λάθος τα σύνορα από τη Βουλγαρία στη Σερβία.

Η Πένκα, όπως ονομάζεται η αγελάδα περιπλανιόταν μακριά από το κοπάδι της κοντά στο χωριό Κοπίλοβτσι της Βουλγαρίας, όταν πέρασε ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα της Σερβίας με αποτέλεσμα να βγει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αγρότης φρόντισε να την παραδώσει στον ιδιοκτήτη της Ιβάν Χαραλαμπίεφ, ωστόσο Βούλγαροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ζώο πρέπει να θανατωθεί, με βάση τους αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ.

"Το θέμα είναι ότι πέρασε τα σύνορα της ΕΕ" και δεν μπορεί να ξαναμπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Χαραλαμπίεφ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό BNT, εκλιπαρώντας τους αρμόδιους να δώσουν χάρη στην αγελάδα του.

«Ήρθε ένας κτηνίατρος και διέταξε να θανατωθεί άμεσα», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε πώς το ζώο διέσχισε τα σύνορα χωρίς έλεγχο. «Γιατί κανείς δεν προσπάθησε να το σταματήσει;» τόνισε.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι στο χέρι τους να σώσουν την Πένκα από τους κανονισμούς της ΕΕ.

«Δεν αποφασίζουμε εμείς. Εφαρμόζουμε απλά κανόνες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες», δήλωσε ειδικός κτηνίατρος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Independent

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια