1/10/2015 - ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου θα Μεταφερθούν 1.000 μετανάστες!

Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου θα μεταφερθούν 1.000 μετανάστες από την πλ. Βικτωρίας.
Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου θα μεταφερθούν 1.000 μετανάστες από την πλ. Βικτωρίας.


Πεδίο «μάχης» η πλατεία Βικτωρίας


Περίπου χίλιοι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, κατά πληροφορίες, από την πλατεία Βικτωρίας, η οποία χθες τα ξημερώματα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ενας καβγάς που ξεκίνησε ανάμεσα σε μετανάστες και διακινητές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε στο κεφάλι. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των πλέον ψύχραιμων, ωστόσο κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η αστυνομία, που έφτασε ένα τέταρτο αργότερα, «παρέμεινε αποστασιοποιημένη».

Σήμερα, πάντως, στις 12 το μεσημέρι, «ομάδα κατοίκων» της περιοχής έχει ειδοποιήσει τους καταστηματάρχες στην πλατεία να κλείσουν συμβολικά τα μαγαζιά τους ως έκφραση διαμαρτυρίας. Κάτοικοι της πλατείας ανέφεραν στην «Κ» ότι ανάμεσα στην ομάδα των διοργανωτών έχουν εμφανιστεί ακραία στοιχεία που είχαν πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, μιλώντας για τα επεισόδια και την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, επανέλαβε ότι η αδράνεια δίνει δύναμη στη Χρυσή Αυγή. «Το καταλαβαίνουμε ότι παίζουμε το παιχνίδι των πιο ακραίων κύκλων; Τι να πει κανείς στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας; Η αστυνομία απουσιάζει συστηματικά. Δεν είναι θέμα αμέλειας. Είναι θέμα συστηματικής απουσίας με σκοπό να μην εμπλακούν», τόνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Καμίνης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η πρόταση του Δήμου Αθηναίων είναι να παραχωρηθεί ένας ακόμα χώρος για τη φιλοξενία των προσφύγων από την πλευρά του δήμου, υπό τον όρο να αδειάσει –και να παραμείνει άδεια– η πλατεία Βικτωρίας. «Διαθέτω κι άλλο χώρο, αρκεί να μου εγγυηθείτε ότι θα φύγει ο κόσμος από τις πλατείες της Αθήνας. Ο υπουργός θα συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και θα απαντήσει. Περιμένω την απάντηση. Αλλά σ’ αυτό, είμαι ανυποχώρητος», τόνισε. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο δήμος μπορεί να στήσει σκηνές και κάποιες υποδομές σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να τα διαθέσει.

Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο κυκλικής αξιοποίησης για τη φιλοξενία των προσφύγων ορισμένων χώρων –ουσιαστικά ως νυχτερινό κατάλυμα–, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να εγγυηθεί κάποιος ότι η πλ. Βικτωρίας θα πάψει να αποτελεί τόπο συγκέντρωσης και συνάντησης των προσφύγων.

Για όσους θέλουν, τέλος να συνεισφέρουν, τα πράγματα που χρειάζονται για τη δομή στον Ελαιώνα είναι: υπνόσακοι, αδιάβροχα, γαλότσες, σεντόνια, κουβέρτες (φλισένιες κατά προτίμηση για να τις πάρουν μαζί τους), είδη προσωπικής υγιεινής.


ΠΗΓΗkathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια