19/9/2015 - Άρωμα Αρχαίας Ελλάδας στην Ομορφοκκλησιά!Εμφάνιση iereia dimarxos.jpg


Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών με τη Φλόγα της Αγάπης να διασχίζει όλο το Γαλάτσι


Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος ήταν ο πρώτος δρομέας στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. H Φλόγα της Αγάπης, της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, πέρασε από το Γαλάτσι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 (10:00 -13:00).
Στην εκδήλωση – εκκίνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10:00 στον προαύλειο χώρο της Ομορφοκκλησιάς, ο Δήμαρχος Γαλατσίου τίμησε - με επαίνους και μετάλλια - τους γαλατσιώτες εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας.
Τη φλόγα από το βωμό άναψε η «ιέρεια» - χορεύτρια μοντέρνου χορού κ. Ηλιάννα Μπαζιώτη, ενώ τη συνόδεψαν στον χορό, «ιέρειες» από το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα» (συνεργαζόμενος σύλλογος στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας) σε μια υψηλής αισθητικής τελετή.
Η δάδα παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, ξεκινώντας έτσι, το πέρασμά της μέσα από την πόλη μας. Ακολούθως, την παρέλαβαν – με τη σειρά τους – Εθελοντές Αιμοδότες της Τράπεζάς μας, Υπάλληλοι του Δήμου μας, Πολίτες, Αθλητές, Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι Οργανισμών, Αντιδήμαρχοι.
Η διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας ήταν η εξής:
1. ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑ (εκκίνηση - προαύλειος χώρος)
2. Βεΐκου, Αγίας Ειρήνης - ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
3. Αγίας Ειρήνης, Βεΐκου, Αγίας Γλυκερίας, Γαλάκηδων - ΠΗΓΗ ΓΡΑΙΚΟΥ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ & ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ
4. Γαλάκηδων, Αγίας Γλυκερίας - ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ
5. Αγίας Γλυκερίας, Γ. Βάσσου - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ
6. Γ. Βάσσου, Αλαμάνας, Κουρτίου, Αχιλλέως – ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
7. Αχιλλέως, Κουρτίου, Αλαμάνας, Πυθαγόρα, Ιπποκράτους - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
8. Ιπποκράτους, Γαλατσίου - ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΝΑΡΑ
9. Γαλατσίου, Αετοράχης, Κρυστάλλη - ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ
10. Κρυστάλλη, Αετοράχης, Γαλατσίου, Καραϊσκάκη - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΙΝΙ
11. Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Τράλλέων, Φωκά, Ωρωπού, Γεωργούλια - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
12. Ωρωπού, Τράλλέων, Εκάβης, Νυμφών - «ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ»
13. Νυμφών, Παπαφλέσσα, Αγίας Ειρήνης, Βεΐκου - ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ
Η Λαμπαδηδρομία, που διοργανώνει, σε ετήσια βάση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, πραγματοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε από την Κοζάνη την 1η Αυγούστου, θα διασχίσει όλη τη χώρα, την Τουρκία και την Αλβανία και θα καταλήξει στις Θερμοπύλες, στις 25 Σεπτεμβρίου.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στη συγκεκριμένη δράση, το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα», τη χορεύτρια μοντέρνου χορού κ. Ηλιάννα Μπαζιώτη, το Ε.Κ.Α.Β. και την Ελληνική Αστυνομία.
Θερμές ευχαριστίες επίσης, για τα νερά και τα γλυκάκια του καταστήματος «ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ», τα μπαλόνια του “EURO IN BALLOONS”, τα άνθη του “Studio Ειρήνη Κυρίτση”, την κ. Άσπα Αγγελοπούλου για το χειροποίητο τραπεζομάντηλο με το σύμβολο της αιμοδοσίας μας καθώς και όσες και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια