ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Με Εντολή Ιερώνυμου Άνοιξε η Μητρόπολη για. . .
Με εντολή Ιερώνυμου άνοιξε η Μητρόπολη για τον Tέως

Κάθισαν ξανά στους βασιλικούς τους θρόνους στην Μητρόπολη της Αθήνας


Άνοιξαν την Μητρόπολη, μετά από 15 χρόνια που ήταν κλειστή, για την επέτειο των 50 χρόνων από το γάμο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα Μαρία.
Παρά τις ζημιές που είχε υποστεί η Μητρόπολη πριν από 15 χρόνια με τον σεισμό που είχε πλήξει την Αθήνα, πλέον βρίσκεται υπό ανακατασκευή και άνοιξε τις πύλες του για το μοναδικό αυτό γεγονός.
Η Μητρόπολη έζησε χθες στιγμές βασιλικής δόξας, όταν στις 12 το μεσημέρι, εψάλη ειδική δέηση για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την γαμήλια τελετή του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.
Παρόντες στην τελετή ήταν τα παιδιά του βασιλικού ζεύγους, Παύλος, Νικόλαος και Αλεξία με τους συζύγους τους, ενώ στην διάρκεια της σύντομης τελετής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, δόθηκαν ευχές για υγεία και μακροημέρευση του ζεύγους.
Σημειώνεται ότι οι δύο θρόνοι που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της δέησης φυλάσσονται από το 1964 στο υπόγειο του Ναού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μόλις το ζεύγος τους αντίκρισε δεν έκρυψε την συγκίνησή του, αφού δεν περίμενε να έχουν διασωθεί μετά από τόσα χρόνια.
Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την τελετή:

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια