ΣΟΚ: Αυτά είναι τα 10 Τρόφιμα που έχουν Κατηγορηθεί ως ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ!!!Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνα!


Όπως πολλές έρευνες έχουν δείξει, η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου....
Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τροφές που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ότι συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου.
Ποπκόρν μικροκυμάτων
Σε κάποια από τα σακουλάκια με το ποπ κορν τα οποία μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων (μαζί με τη σακούλα) έχει βρεθεί να περιέχεται στη συσκευασία η επικίνδυνη ουσία υπερφθορό-οκτανοϊκό οξύ, η οποία έχει συνδεθεί με την πρόκληση καρκίνου και στειρότητας στα ζώα.
Πατατάκια
Πέρα από πολύ αλάτι, ορισμένα πατατάκια περιέχουν πολλά συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες και αρώματα που είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, όταν τηγανίζονται παράγεται μια ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο.
Κονσέρβες
Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Τρόφιμα με υψηλή οξύτητα όπως οι τομάτες, απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.
Εξεργασμένο λευκό αλεύρι
Οι όγκοι «τρέφονται», μεγαλώνουν, κυρίως με σάκχαρα τα οποία περιέχονται σε λευκά αλεύρια που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία.
Εξεγευνισμένα σάκχαρα
Οπως προαναφέρθηκε τα σάκχαρα «τρέφουν» τους όγκους, με πιο επικίνδυνο να θεωρείται το υψηλό σε ποσοστά φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού που μεταβολίζεται εύκολα.
Φρούτα
Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Θεωρούνται επικίνδυνα καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους στην υγεία.
Σολωμός ιχθυοτροφείου
Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία σολομών αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού, κατά τα άλλα, αυτού ψαριού.
Αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά περιέχουν πλήθος χημικών και τεχνητών χρωστικών, ενώ είναι γεμάτα ζάχαρη με αποτέλεσμα να έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για την πρόκληση ή επιδείνωση πολλών προβλημάτων υγείας.
Υδρογονωμένα έλαια
Τα υδρογονωμένα έλαια αλλοιώνονται προκειμένου να φαίνονται πιο ελκυστικά. Προέρχονται από φυτικά έλαια ύστερα από χημική επεξεργασία.

ΠΗΓΗ:  toxwni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια