Μέρες Τέχνης και Δημοσιογραφίας!


Μέρες Τέχνης και δημοσιογραφίας


Εκδήλωση την Κυριακή 13 Ιουλίου στον Πολιτιστικό Χώρο «Καμίνι»στο Γαλάτσι!

Η λειτουργία πρακτικών εργαστηρίων σχετικά με την δημοσιογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τον κλάδο της σύγχρονης φωτογραφίας, είναι το θέμα του το πρώτου Days of Art, που διοργανώνεται την Κυριακή 13 Ιουλίου στον Πολιτιστικό Χώρο ''Καμίνι'' στο Γαλάτσι.
Είναι μια δράση που πραγματοποιείται από την Ομάδα Δράσης Εθελοντών του Ανοιχτού Δικτύου Υποστήριξης σε συνεργασία με το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Γαλατσίου.

Το πρόγραμμα του Days of Art περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια παρουσιάσεων (workshops), τα οποία αφορούν τα παραπάνω αντικείμενα και παραδίδονται από επαγγελματίες.
Το πρώτο workshop έχει τίτλο Citizen Journalism, δηλαδή η δημοσιογραφία που προέρχεται από τον πολίτη, και στο εργαστήριο αυτό εισηγείται η δημοσιογράφοςΔήμητρα Κουτσού. Η συζήτηση που θα προκύψει αφορά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την επιρροή τους στον σημερινό τρόπο άσκησης της δημοσιογραφίας και στην μελλοντική διαμόρφωση του επαγγέλματος.

Το δεύτερο workshop πραγματεύεται τον κλάδο του θεάτρου και την υπόθεση Θέατρο-Ηθοποιός. Το σεμινάριο αυτό έχει αναλάβει η ηθοποιός Νίκη Ιωαννίδου. Θα γίνει αναφορά στην καλλιτεχνική έκφραση της υποκριτικής, στα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού αλλά και στην εξέλιξη μιας θεατρικής παράστασης ενώ επίσης στην υποκριτική προσέγγιση του ηθοποιού πάνω στην σκηνή και στην διεργασία που επιτελεί με στόχο το τελικό υποκριτικό αποτέλεσμα.

Το τρίτο workshop αφορά τις Αρχές Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου - ο σκηνοθέτης ως Auteur - Δημιουργός, με την Ελπίδα Παναγιωτίδου, σκηνοθέτη-casting director. Στην παρουσίαση αυτή, αναπτύσσεται η θεωρία του auter (δημιουργού) αναφέροντας τους τρόπους που ο σκηνοθέτης αποτελεί την κινητήρια δύναμης μιας ταινίας. Η εισηγήτρια θα αναφερθεί επίσης στα στάδια παραγωγής και δημιουργίας ενός κινηματογραφικού έργου ενώ ακόμα θα εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της σκηνοθεσίας και του κινηματογράφου αναλύοντας διάφορα οπτικοακουστικά παραδείγματα.          

Το τέταρτο και τελευταίο workshop έχει ως θέμα την φωτογραφία του σήμερα μέσα από τον φακό του φωτογράφου, Γιάννη Βελισσαρίδη. Κατά την διάρκεια αυτού του σεμιναρίου, ο φωτογράφος θα παρουσιάσει τον δικό του ξεχωριστό φωτογραφικό κόσμο και θα εξερευνήσει μαζί με τους συμμετέχοντες διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές της σύγχρονης φωτογραφίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και οι  συμμετέχοντες πρέπει απαραιτήτως να εγγραφούν στα εργαστήρια μέσω διαδικτύου.

Πηγή: www.tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια