Η Συνταγής της Εβδομάδας: Το Σοκολατένιο Κανταΐφι με Δαμάσκηνο της Τόνιας!

Γράφει η 
Τόνια 
Νοικοκυρά 

  Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου, Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες μας, με πολύ χαρά και ξεκούραση!
  Σήμερα το μενού  μας έχει σοκολατένιο κανταΐφι με δαμάσκηνα, ώστε να τελειώσει «καφεκόκκινα» η Εβδομάδα.
   Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «μελάτο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!





Το Σοκολατένιο Κανταΐφι με Δαμάσκηνο της Τόνιας! 

Υλικά 

40 δαμάσκηνα ξεκουκούτσωτα
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο κανταΐφι
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

Υλικά για το Σιρόπι

1 νεροπότηρο ζάχαρη
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 πρέζα βανίλια


Εκτέλεση

   Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε τα 40 δαμάσκηνα μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνουμε από τα υγρά, τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε την καρυδόψιχα, ανακατεύοντας.
   Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο σε ένα σαγανάκι μέχρι να γίνει υδαρές χωρίς να κόψει. Ανοίγουμε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξύνουμε με τα χέρια μας να αφρατέψει. Παίρνουμε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι του φούρνου και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνουμε καλά. Παίρνουμε μια ποσότητα κανταΐφι που να είναι σαν δίσκος, βάζουμε στη μέση της δύο κουταλιές της σούπας πολτό από το δαμάσκηνο και το τυλίγουμε σε κανταϊφάκι. Το ακουμπάμε μέσα στο ταψάκι. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το ταψάκι μας με κανταϊφάκια. 
   Περιχύνουμε τα κανταϊφάκια με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και μέχρι το κανταΐφι μας να ροδοκοκκινίσει. Όσο ψήνουμε το κανταΐφι, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό, καθώς και την πρέζα βανίλιας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
   Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει μέσα στο σιρόπι. Μόλις βγει το κανταϊφάκι από τον φούρνο ροδοκόκκινο και ζεστό, με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζουμε το σιρόπι σοκολάτας πάνω του κουταλιά κουταλιά.

Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια