Η θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» στο Δημαρχείο Γαλατσίου!!!   Ο «Πυρφόρος Θίασος» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θ. Κωστόπουλος» του Δημαρχείου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 19:00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου (Παναγίτσα) Άνω Πατησίων - Γαλατσίου, Ανδρεοπούλου 2.
   Η «Αληθινή Σταχτοπούτα» συνιστά ένα αξιόλογο θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα, που αγγίζει τις αέναες αξίες της ελευθερίας, της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας, της φιλίας, του δικαίου και του πολιτισμού. Επιτυγχάνει να μεταφέρει στον θεατή ουσιαστικά και διαχρονικά μηνύματα, να τον ταξιδέψει από το 600 π. Χ. στο 2014 μ. Χ., προσδίδοντάς του χαρά, γέλιο και συγκίνηση. 
   Πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι η Ροδόπη, ένα μικρό ευτυχισμένο κοριτσάκι, που βρίσκεται σκλάβα στη Σάμο. Όμως, βαθιά μέσα της πιστεύει πως θα βγουν αληθινά τα όνειρά της για μια καλύτερη ζωή, από την σκλαβιά και την εξαθλίωση. Μεγαλωμένη από τον μεγαλύτερο παραμυθά των αιώνων, τον Αίσωπο, ο οποίος ήταν δούλος του σοφού Σάμιου Ίαδμου και έχοντας στο πλευρό της ισχυρούς άρχοντες, κατόρθωσε να μεταμορφωθεί σε δυναμική κόρη, έτοιμη για το χορό του ένδοξου Φαραώ Ψαμμήτιχου Α’, γύρω στο 600 π. Χ. και να στεφθεί βασίλισσα της Αιγύπτου.
   Στην «Αληθινή Σταχτοπούτα» παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Φίλιππος Ανδριτσάκης, Αριστοτέλης Καψάλης, Αικατερίνη Λίλιου, Άννα Μεσολωρά, Χρήστος Μήτρης, Κωνσταντίνα Μπουρναζάκη, Θέκλα Νικολάου, Ιωάννης Νικολάου, Μαρκέλλα Νικολάου, Οδυσσέας Παγουλάτος, Μαρία-Χριστίνα Πολυκρέτη, Δέσποινα Ροβόλα, Αγγελική Τριάντη, Γεώργιος Τσουκαλάς και Δήμητριος Φακίτσας.
   Τη διδασκαλία, τη σκηνοθεσία, τη διασκευή των κειμένων, τη ζωγραφική των σκηνικών και την ενδυματολογία της «Αληθινής Σταχτοπούτας» υπογράφει η Ευγενία Παριάρου (Ηγουμένη Φιλαρέτη).
   Τη μουσική των τραγουδιών σύνθεσε ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν η Ευγενία Παριάρου και ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Ιωάννης Τζιαμπάζης. Πλήκτρα παίζει ο Ιωάννης Τζιαμπάζης, βιολί ο Μιχαήλ Δανιάς και κλαρίνο ο Διονύσιος Θεοδόσης.
   Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Βαλέριος Σουμανάρου. Το πρόγραμμα και το έντυπο επιμελήθηκε η Ευγενία Παριάρου και η Αλεξάνδρα Κουτσογιαννοπούλου, τα ενδύματα η Ευανθία Κομνηνού, το χτένισμα η Ελένη Χρονάκη και το μακιγιάζ η Μαρία Ρεκλείτη.
   Οι εισπράξεις από την παράσταση θα διατεθούν για την αποκατάσταση των κελιών του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 6982600.

   Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από το ντεμπούτο του «Πυρφόρου Θιάσου», που την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 παρουσίασε αφιλοκερδώς τη θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» στα παιδιά του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος «Των Αγίων Αναργύρων» «Ορθοδόξου Χωριού» στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά. Το γλυκό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα των όμορφων παιδιών του Λυρείου, που απόλαυσαν και χάρηκαν το αξιόλογο θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα, που αγγίζει τις αέναες αξίες της ελευθερίας, της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας, της φιλίας, του δικαίου και του πολιτισμού.


Σας ευχαριστούμε εκ μέρους του «Πυρφόρου Θιάσου»Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια