Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση «Εσύ με ξέχασες, εγώ σε θυμάμαι και είμαι εδώ!» του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου η εκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια με θέμα: «Εσύ με ξέχασες, εγώ σε θυμάμαι και είμαι εδώ!», που υλοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα Φροντιστών ατόμων με Άνοια.

Την εκδήλωση άνοιξε η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, κα Μαύρα Χατζηδημητρίου, η οποία αφού ευχαρίστησε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για τη δυνατότητα δημιουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο δήμο μας, καθώς και το προσωπικό που εργάζεται για την υλοποίησή του, αφιέρωσε την εκδήλωση σε όλους τους Φροντιστές ατόμων με Άνοια.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κα Ευφροσύνη Μπούρα Πολυχρονοπούλου η οποία ανέφερε: «Η Άνοια και η νόσος Alzheimer είναι η επιδημία του 21ου αιώνα. Βλέποντας την ανάγκη αυτή να γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη, δημιουργήσαμε τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, ο οποίος λειτουργεί στο δήμο μας από τον Οκτώβριο του 2022».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του προσωπικού του σταθμού, της κας Ρένας Κουφολιούλιου, Κοινωνική Λειτουργός και της κας Μαρίας Φωτιάδη, Νοσηλεύτρια, με θέματα: «ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στο Δήμο Γαλατσίου» και «Πρακτικές λύσεις στη φροντίδα ασθενούς με άνοια» .

Ιδιαίτερη αναφορά στους φροντιστές και στη σημασία της «αυτοφροντίδας», ώστε να είναι οι ίδιοι καλά και να μπορούν να φροντίζουν τον ασθενή τους, έκανε στην παρουσίασή της η ιατρός Νευρολόγος και συνεργάτης του Συμβουλευτικού Σταθμού, κα Πολυτίμη- Ελένη Βαλκιμάδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βιωματική ομιλία της κας Τίνας Α. Μιχαηλίδου (Θεολόγος, Βοηθός Νοσηλευτή, Φροντιστής & Συγγραφέας), η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της ως φροντιστής του πατέρα της που «έφυγε» από άνοια και αποτυπώνεται στο βιβλίο της με τίτλο «Γράμμα στον μπαμπά μου» από τις εκδόσεις Κομνηνός. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προτροπή της προς το κοινό: «Να μιλάτε στους ασθενείς σας, να τους αγκαλιάζετε και ας μην σας καταλαβαίνουν, διότι όταν θα «φύγουν» δεν θα μπορείτε να τους αγκαλιάζετε ή να τους λέτε «σ’ αγαπώ».

Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί θερμά τις εκδόσεις Κομνηνός για την ευγενική προσφορά του βιβλίου «Γράμμα στον μπαμπά μου» της κας Τίνας Α. Μιχαηλίδου, στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Επιπλέον, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας, που είναι δίπλα μας σε κάθε εκδήλωση και δράση.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ομιλίες της εκδήλωσης στο παρακάτω link (αντιγράψτε τη διεύθυνση και επικολλήστε στο browser)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια