Πλήθος κόσμου απόλαυσε τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, υπό το φως της πανσελήνου, στον προαύλιο χώρο της Ομορφοκκλησιάς


Μια μαγική βραδιά απόλαυσε πλήθος κόσμου, την Τρίτη 1η Αυγούστου, στη συναυλία με τον τραγουδοποιό της σύγχρονης έντεχνης μουσικής σκηνής Παντελή Θαλασσινό και το μουσικό συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ», υπό το φως της πανσελήνου, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, την Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θερινού Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου «Παρέα με τ’ αστέρια» 2023.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» κ. Μάνος Ελευθερίου, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου τον κόσμο που τίμησε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ιστορία της πανσελήνου και στη σημασία του μνημείου της Ομορφοκκλησιάς.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος με αφορμή την εκδήλωση τόνισε ότι: «Ο βυζαντινός ναός της Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας, ένα μνημείο που συνδέει έντονα το παρελθόν με το μέλλον του τόπου μας, ένας αρχαιολογικός χώρος που πλέον έχει γίνει ένας ακόμη πόλος έλξης για το Γαλάτσι».
Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», με τους ερμηνευτές Παντελή Θαλασσινό, Σπύρο Κουτσοβασίλη, Αφεντούλα Ραζέλη, παρουσίασε τραγούδια με λυρικό κυρίως ύφος σημαντικών συνθετών – ποιητών του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα. Κοραλία Μαργέλη και τη μουσική επιμέλεια ο κ. Ελευθέριος Μαυρομάττης.

Το φωτισμένο μνημείο της Ομορφοκκλησιάς, το οποίο είχε την τιμητική του μαζί με άλλους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, ήταν ανοικτό για τους επισκέπτες, από τις 18:00 έως τις 22:00.

Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση απόλαυσαν παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ και κεράσματα «Ο Βραζιλιάνος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια