Εποικοδομητική η 2η συνάντηση στην Κύπρο, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Art for Social Inclusion», στο οποίο ο Δήμος Γαλατσίου είναι συντονιστής


Στις 28 Ιουνίου 2023, παρουσία όλων των εταίρων, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «Art for Social Inclusion», στην Πάφο της Κύπρου. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινα ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις που αφορούσαν την πορεία του έργου και τις διάφορες κρίσιμες πτυχές που θα διαμορφώσουν το μέλλον του.

Ο συντονιστής (Δήμος Γαλατσίου) και οι εταίροι από Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις σχετικά με την περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτών, τις πτυχές διαχείρισης του έργου, τη διασφάλιση ποιότητας, τις στρατηγικές επικοινωνίας και διάδοσης, καθώς και τις επερχόμενες δραστηριότητες και τα ορόσημα για τα έτη 2023 και 2024.

Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση που έδειξαν όλοι οι συνεργάτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικά δείγματα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες καλλιτέχνες σε μεθόδους και τεχνικές προσαρμογής της τέχνης ώστε να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα υγείας, με σκοπό να παρακινήσουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους για να διατηρήσουν την ελπίδα μέσα τους. Ειδικότερα, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να εμπλουτίσει την καθημερινότητα των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας την τέχνη, τις διαστάσεις και τις προσεγγίσεις της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια