Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Αγνώριστος σε ηλικία 27 ετών – Σπάνια φωτογραφίαΟ δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, όπου ο 27χρονος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι πραγματικά αγνώριστος στη δεύτερη θεατρική εμφάνιση.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο με έναν τεράστιο ηθοποιό που συνεχίζει να λατρεύεται μέχρι σήμερα όσο λίγοι Έλληνες καλλιτέχνες. Ο 27χρονος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κυριολεκτικά αγνώριστος στην δεύτερη θεατρική του εμφάνιση στα “Δημιουργηθέντα συμφέροντα” του Χαθίντο Μπεναβέντε, ενός εκ των σπουδαιοτέρων Ισπανών δραματουργών του 20ου αιώνα, στον οποίο το 1922 απενεμήθη το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η παράσταση κάνει θριαμβευτική πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου του 1939 από την σκηνή του Εθνικού σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη και τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν μεγαθήρια του ελληνικού θεάτρου όπως οι Μάνος Κατράκης, Στέλιος Βόκοβιτς, Ελένη Παπαδάκη, Βάσω Μανωλίδου, Ελένη Ζαφειρίου και Τιτίκα Νικηφοράκη. Η θεωρία που διαπνέει το έργο είναι πως “για να πετύχεις στην ζωή δεν χρειάζονται οι ανθρώπινες αξίες αλλά η ικανότητα να μπλέκεις στο ίδιο νήμα τα συμφέροντα των άλλων με τα δικά σου και έτσι να τους δημιουργείς την ανάγκη να σε υποστηρίξουν με φόβο μην βγουν ζημιωμένοι εάν εσύ αποτύχεις”.

Οι πολύ καλές κριτικές που λαμβάνει ο νεαρός τότε Διονύσης και οι οποίες δημοσιεύονται σε εφημερίδα δίπλα σε άρθρο με γνωστό πολιτικό από την γενέτειρα του τo Διακοφτό Αχαΐας, αποτελεί και την αφορμή για να αποκατασταθούν και οι σχέσεις με τους γονείς του και ιδιαίτερα με την μητέρα του η οποία μόλις μαθαίνει την ενασχόληση του με την υποκριτική δηλώνει πως θα τον αποκληρώσει.

Την καριέρα του θα διακόψει το ξέσπασμα του πολέμου όπου υπηρετεί στην πρώτη γραμμή ως Έφεδρος Υπολοχαγός για να την συνεχίσει μετά την συνθηκολόγηση όπου θα διακριθεί σε ρόλους ρεπερτορίου και έπειτα στην κωμωδία, ξεδιπλώνοντας το ανεπανάληπτο κωμικό του ταλέντο και εμβαθύνοντας σε κάθε ρόλο με μοναδική μαεστρία και ασύλληπτους μορφασμούς και αυτοσχεδιασμούς που διδάσκονται μέχρι σήμερα σε δραματικές σχολές.


Πηγή: instyle.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια