Εποχικοί Πυροσβέστες: Οι αθέατοι ήρωες των βουνών




Σε μία περίοδο που η κλιματική αλλαγή χτυπάει όλη τη Μεσόγειο και ειδικά τη χώρα μας που βρίσκεται στο μεταίχμιο της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, πάνω στα βουνά υπάρχουν οι ήρωες που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους κάθε καλοκαίρι για να κρατήσουν τα δάση μας ζωντανά για τις επόμενες γενιές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας ανέπαφες από την πύρινη λαίλαπα.

Ο λόγος για τους αθέατους ήρωες των βουνών με τις μπεζ στολές και τις κόκκινες μπλούζες, τους Εποχικούς Πυροσβέστες μας, που η πολιτεία θα πρέπει σύντομα να τους μονιμοποιήσει, ώστε να ενταχθούν στο μόνιμο δυναμικό-προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, τους ήδη εκπαιδευμένους σκληρά, οι οποίοι αποτελούν τους σκληροτράχηλους κομάντο των βουνών της πατρίδας μας. 

Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται από την πολιτεία από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή κάθε ετήσια αντιπυρική περίοδο, για να προστατεύσουν τα δάση μας και τις ανθρώπινες ζωές, ρισκάροντας τη δική τους ζωή για να μας βοηθήσουν κάθε στιγμή όποτε τους χρειαζόμαστε. Γι' αυτό το λόγο αξίζει μόνο σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους και βαθιά εκτίμηση από όλη την κοινωνία, η οποία πρέπει να πείσει την πολιτεία να ανοίξει την αγκαλιά της για τους ήρωες των δασών και της ανθρώπινης ζωής, για να μπορέσουν και αυτοί να αισθανθούν την ευγνωμοσύνη του ελληνικού κράτους. Είναι άδικο από 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, αυτοί οι ήρωες να είναι άνεργοι και να παίρνουν ένα πολύ μικρό χρηματικό επίδομα από το ταμείο ανεργίας, με επίπτωση οικονομική και κοινωνική στην οικογένειά τους, η οποία καλείται να ζήσει με ψίχουλα.

Δεν είναι δυνατόν να τους θυμόμαστε μόνο κάθε καλοκαίρι, γιατί θεωρούμε τάχα πως μόνο τότε τους έχουμε ανάγκη. Είναι ντροπή μία σύγχρονη πολιτεία που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να φέρεται «απάνθρωπα» απέναντι στους ήρωές μας. Γιατί είναι πραγματικά λυπηρό να ζουν ως άνεργοι το μισό χρόνο. 

Η φωνή αυτών των ανθρώπων πρέπει να εισακουστεί και επιτέλους η πολιτεία να πάρει θέση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια