Εικόνες-σοκ με παστουρωμένο άλογο στην Τζια - Κρεμόταν στην πλαγιά


Οργή προκαλούν οι σκληρές εικόνες από την κακοποίηση ενός αλόγου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Τζιά.
Το ζώο εντοπίστηκε από ομάδα τουριστών εξαντλημένο να κρέμεται από πλαγιά του νησιού, με τα πόδια του δεμένα και απελευθερώθηκε σε κακή κατάσταση.
Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου το βράδυ της Κυριακής.
Η ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ:
 «Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά. Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν. Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζιά είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά.
Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα. Πού να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.
Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο. Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.
Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την
συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!
Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί. Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.
Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε. Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζιά του 2023», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια