Εκλογές 2023: Η ώρα του λαού




Φτάσαμε λοιπόν αισίως στις εκλογές του 2023. Πέρασαν τέσσερα χρόνια γεμάτα μεγάλα γεγονότα που επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά την πατρίδα μας. 

Το 2020 μας επισκέφτηκε νωρίς-νωρίς ο κορονοϊός. Μία πανδημία που μας κράτησε για πολλούς μήνες μέσα στο σπίτι λόγω των συνεχόμενων lockdown. Η πανδημία αυτή δεν ήταν μόνο υγειονομική, αλλά και οικονομική. Ύστερα από μία δεκαετία γεμάτη οικονομικά πάθη και λάθη, ήρθε ο κορονοϊός ως επιστέγασμα για να γκρεμίσει και τις τελευταίες μικρές επιχειρήσεις που κρατιόντουσαν ακόμη στέρεες.

Μετά ήρθε ο πόλεμος το 2022 στην Ουκρανία, αλλάζοντας πάλι το ρου της ιστορίας. Η Ευρώπη ξύπνησε από το λήθαργο της μαλθακότητας που είχε βυθιστεί, αλλά κατακερματίστηκε λόγω των διφορούμενων και αλλοπρόσαλλων αποφάσεων των κρατών μελών της. Η ομόνοια δεν ήρθε ποτέ. Όλοι χωρίστηκαν σταδιακά σε στρατόπεδα, όπως και ολόκληρος ο κόσμος και ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος φαντάζει πιο πιθανός από ποτέ, αφού κάθε μέρα που περνάει στην εμπόλεμη Ουκρανία είναι κρίσιμη, όσο εμπλέκονται και νέες δυνάμεις σε αυτόν τον αιμοσταγή πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος έφερε και πολλά δεινά στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε, η φτώχεια απογειώθηκε, η ακρίβεια στο ρεύμα και σε όλα τα αγαθά έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Σε αυτό το κλίμα, η Ελλάδα και οι πολίτες της κλήθηκαν να βάλουν πάλι βαθειά το χέρι στην τσέπη. Όσα επιδόματα και αν δόθηκαν, τελικά ήταν ανώφελα. Όσες αυξήσεις και αν δόθηκαν, δεν έφταναν να καλύψουν την ακρίβεια. Ο κόσμος περπατάει σκυφτός και ακόμη πιο σκεπτικός από ποτέ. Τα προβλήματα αυξάνονται μαζί με τα έξοδα επιβίωσης, διότι η διαβίωση πλέον αποτελεί ένα όνειρο δίχως ελπίδα. 

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των προβλημάτων είχαμε και τις καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν σπίτια και δάση, είχαμε τις προκλήσεις των Τούρκων που μας έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου και φυσικά είχαμε πρόσφατα και την τραγωδία στα Τέμπη, με τα αναπάντητα ερωτήματα όλων των Ελλήνων να αιωρούνται στον ουρανό, μα κανείς δεν μπορεί να τα απαντήσει, παρά τα διώχνει το αεράκι του Αιγαίου...

Για όλα αυτά λοιπόν ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με τους πολιτικούς της Ελλάδας. Σε αυτό το φύλλο, το οποίο είναι έκτακτο, η εφημερίδα μας φιλοξενεί συνεντεύξεις έξι Υπουργών, Βουλευτών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -είχαμε πάρει συνέντευξη και από την πρώην Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης την κ. Αλεξοπούλου, αλλά δεν δημοσιεύεται διότι μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα κυκλοφορίας της έντυπης έκδοσής της, έχει καταγράψει ένα ρεκόρ συνεντεύξεων για τοπική εφημερίδα, φιλοξενώντας μάλιστα όχι μόνο πολιτικές προσωπικότητες της πόλης, αλλά πλέον και Υπουργούς και Βουλευτές από τα τρία πρώτα μεγάλα κόμματα. Η εφημερίδα μας όπως υποσχεθήκαμε από το πρώτο κιόλας φύλλο μας αποτελεί τη φωνή των πολιτών και δίνει βήμα ανεξαιρέτως σε όλους με σκοπό την πλουραλιστική, ανεξάρτητη και πραγματική δημοσιογραφική ενημέρωση των πολιτών του Γαλατσίου.


Πλούταρχος Πάστρας

Εκδότης-Φιλόλογος-Δημοσιογράφος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια