Συνέντευξη με τον Γερμάνο Μελισσουργό - Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου & Επικεφαλής της παράταξης: «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟ
Υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου & Επικεφαλή 
της παράταξης: «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Πλούταρχος Πάστρας: Καταρχάς σας ευχαριστούμε πολύ που μας παραχωρείτε αυτή τη συνέντευξη. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και την υποψηφιότητά σας ως Δήμαρχος Γαλατσίου.

Γερμάνος Μελισσουργός: Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε εσάς και τους συνεργάτες σας. Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί συμβάλουν στην ενημέρωση του πολίτη με την προϋπόθεση βέβαια ότι γίνονται με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα.
Σχετικά με την υποψηφιότητά μου. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έχω εμπειρία και άποψη στα δημοτικά θέματα. Η υποψηφιότητα μου  λοιπόν προέκυψε σταδιακά μέσα από τη διαδρομή μου στα τοπικά πολιτικά δρώμενα και  από την αγάπη μου για την πόλη που γεννήθηκα και εξακολουθώ να ζω. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η καθημερινή υποστήριξη-παρότρυνση που λαμβάνω από εκατοντάδες συνδημότες μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς για το μέλλον της πόλης.

Π.Π.: Ποια είναι η κατευθυντήρια γραμμή που θα ακολουθήσετε για τη στελέχωση της παράταξής σας με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους; Θα επιλέξετε άτομα με εμπειρία στις δημοτικές εκλογές ή/και νέους ανθρώπους με όρεξη για προσφορά στα κοινά της πόλης μας;

Γ.Μ.: Κατ’ αρχάς να πω ότι πλέον η παράταξη μας έχει το όνομα: «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Μιλάμε λοιπόν για ένα συνδυασμό πολυσυλλεκτικό με νέα πρόσωπα και αντιλήψεις με ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου, αδέσμευτους από κομματικές αγκυλώσεις που μοιράζονται όμως τις ίδιες ιδέες και αξίες για να πάει μπροστά ο τόπος μας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κριτήρια επιλογής των δημοτικών συμβουλών είναι: η εργατικότητα, η συνέπεια και η εντιμότητα. Θέλουμε ανθρώπους αποφασισμένους να προσφέρουν και όχι να κερδίσουν. Θέλουμε υποψήφιους που δεν θα έχουν αναλωθεί σε παραταξιακά και κομματικά μαγειρέματα της εξουσίας με σκοπό την καρέκλα.
Νομίζω ότι στο Γαλάτσι οι μετάγραφες Δημοτικών Συμβουλών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν μεγάλη «προίκα» σταυρών και όχι μόνο, έχουν αγγίξει τα όρια της γραφικότητας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα είναι μονόδρομος.

Π.Π.: Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα κυριότερα προβλήματα της πόλης μας;

Γ.Μ.: Θα σας έλεγα αμέσως τα εξής:
α. Το κυκλοφοριακό. 
Φυσικά δεν είναι σημερινό πρόβλημα. Το Γαλάτσι πάντα είχε θέμα με το κυκλοφοριακό ζήτημα, ωστόσο τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη και θα γίνει ακόμη περισσότερο γιατί σε λίγο καιρό ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες του Μετρό και θα αρχίσουν οι κύριες εργασίες κατασκευής του.  
Είναι προφανές ότι η διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια αδιαφόρησε πλήρως για όλη αυτή την κατάσταση. Δεν έκανε καμία συγκοινωνιακή μελέτη-παρέμβαση προκειμένου να μετριαστεί κάπως η αναμενόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Δεν διεκδίκησε τίποτα από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τα αρμόδια υπουργεία. Έτσι αυτή τη στιγμή στους δρόμους του Γαλατσίου επικρατεί ένα κυκλοφοριακό χάος.
Θα μου επιτρέψετε να σας φέρω ένα παράδειγμα: η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προκειμένου να υλοποιήσει την πρώτη φάση του έργου σε διάστημα ενός έτους περίπου έκανε και κάνει συνεχώς παρεμβάσεις σε όλους τους δρόμους. Ο Δήμος γιατί δεν συμμετέχει; Δεν έχει μεριμνήσει έστω για τροχονόμους τις ώρες αιχμής σε κάποια κεντρικά σημεία. Να σας πω και κάτι οξύμωρο. Κάποια στιγμή ο Δήμαρχος είχε πει δημόσια ότι οι όποιες παρεμβάσεις και συνεννοήσεις με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έπρεπε να είχαν γίνει από την προηγουμένη διοίκηση, του αείμνηστου Κυριακού Τσίρου. Αναρωτιέμαι τι λέει τώρα που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλών εκείνης της διοίκησης είναι πλέον μαζί του.
β. Η καθημερινότητα του πολίτη.
Μιλάμε πλέον για ένα τόπο που δεν είναι φιλικός και άνετος για τον δημότη. Τα πεζοδρόμια είναι διαλυμένα και στενά, οι παιδικές χάρες είναι ελάχιστες, πλέον έχουμε και 2 λιγότερες λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ.  Οι ελεύθεροι χώροι στις γειτονίες είναι ανύπαρκτοι, οι αθλητικές υποδομές είναι ελάχιστες, τα σχολικά συγκροτήματα και πιο συγκεκριμένα τα λύκεια δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περπατάνε χιλιόμετρα για να πάνε στο συγκρότημα της  Γκράβα. Επίσης, οι υπάρχουσες πλατείες είναι πλέον 30-40 ετών παλιές, φθαρμένες χωρίς καμία αισθητική, το πράσινο και οι αναδασώσεις είναι σε πλήρη απαξίωση, οι δρόμοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι διαλυμένοι.
γ. Καθαριότητα.
Το Γαλάτσι ήταν πάντα καθαρό από την εποχή του αειμνήστου Βασίλη Παπαδιονυσίου, ωστόσο καθαριότητα δεν είναι μόνο η αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά είναι και η ανακύκλωση. Εδώ το έργο της σημερινής διοίκησης είναι μηδενικό. Με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ, ο Δήμος Γαλατσίου βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις στην ανακύκλωση μεταξύ όλων των Δήμων της Αττικής και οι πολίτες χρεώθηκαν με πρόστιμο ύψους 119.000 ευρώ ως πρόσθετο τέλος. Και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Π.Π.: Πώς εξηγείτε την υψηλή αποδοχή που φαίνεται να απολαμβάνει ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του από κάποιες ομάδες συμπολιτών μας; 

Γ.Μ.: Ισχύει αυτό που λέτε. Δυστυχώς για λάθος λόγους κατά την γνώμη μου, είναι όλοι τους εξίσου δημοφιλείς στις καφετέριες, στις προεκλογικές ομιλίες, στις κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας, στα social media και γενικότερα μπορώ να πω ότι κινούνται πολύ επικοινωνιακά, τόσο πολύ μάλιστα που οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους οι οποίες είναι:
α. Να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους.
β. Να λύνουν τα προβλήματα των δημοτών οριζόντια και όχι μόνο κατόπιν τηλεφωνήματος ατομικά.
γ. Να συντονίζουν και να καθοδηγούν τις υπηρεσίες του Δήμου με πρόγραμμα και αξιοκρατία.
Σχετικά με τους δημότες που επικροτούν αυτό τον τρόπο  διοίκησης, γνωρίζετε πολύ καλά όταν η εξουσία ασκείται στα όρια του λαϊκισμού με ρουσφέτια και ατομικές μικροεξυπηρετήσεις και επικοινωνιακές τακτικές είναι πολύ εύκολο να αποκτήσεις κοινό. Φυσικά αυτό το φαινόμενο αφορά λιγους, όμως ο γενικότερος μαρασμός της πόλης και η κοροϊδία αφορά τους περισσότερους. Προφανώς εμείς θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε τους πολλούς, αλλά και τους λίγους.

Π.Π.: Σύντομα θα κατεδαφισθεί το κτήριο των Goody’s για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας της πόλης μας. Ποια είναι η γνώμη σας;

Γ.Μ.: Είναι γεγονός ότι το Γαλάτσι δεν έχει κέντρο πόλης και κατ’ επέκταση κεντρική πλατεία. Ωστόσο να ενημερώσω τον κόσμο ότι το κτήριο των Goody’s θα στοιχήσει περισσότερο από 6.000.000 στο ταμείο του Δήμου περίπου γιατί αγοράστηκε με δάνειο. Επίσης τα κτήρια διπλά από τα Goody’s δεν ανήκουν στον Δήμο, οπότε προς το παρόν ούτε κεντρική πλατεία έχουμε ούτε γνωρίζουμε τι θα κοστίσει η εξαγορά τους τελικά στους δημότες. Οτιδήποτε γίνει θα είναι μετά από 12 χρονιά και αφού τελειώσουν οι εργασίες του Μετρό. Εδώ λοιπόν προκύπτει το εξής ερώτημα: γιατί ο Δήμος δεν διεκδίκησε όλους αυτούς τους χώρους ως αντιστάθμισμα:
α. Για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι Γαλατσιώτες από τις εργασίες του Μετρό;
β. Για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων κατά τη διάρκεια των έργων; Να σας θυμίσω ότι ήδη έχουν κλείσει δύο παιδικές χαρές και τέσσερις πλατείες.
γ. Γιατί οι πύλες του μετρό θα γίνουν σε υπάρχοντες κοινόχρηστους χώρους;
δ. Για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην πόλη με τη λειτουργία του μετρό;

Π.Π.: Θεωρείτε πως η δημιουργία του Μετρό στην πόλη μας, θα ωφελήσει τους Γαλατσιώτες;

Γ.Μ.: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Γαλατσιώτες θα κερδίσουν πολλά σε σχέση με τη μετακίνηση, όταν λειτουργήσει το Μετρό. Όμως η ζωή στην πόλη δεν νομίζω ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο και κρίνοντας από τον επικοινωνιακό τρόπο που διαχειρίζεται η διοίκηση το θέμα, μάλλον το μόνο που θα έχει αλλάξει όταν θα τελειώσουν οι εργασίες, θα είναι οι είσοδοι του μετρό.

Π.Π.: Το τελευταίο καιρό βλέπουμε μια κινητικότητα από τον Δήμο Γαλατσίου, όπως ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία parking στην Αγία Ειρήνη κτλ. Ποια είναι η γνώμη σας;

Γ.Μ.: Ότι γίνεται είναι καλό, έστω και προεκλογικά. Για τις ασφαλτοστρώσεις υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν το 2019, όσο για το παρκινγκ στην Αγία Ειρήνη ο Δήμαρχος τεχνηέντως αποκρύπτει ότι ο χώρος είναι νοικιασμένος για πέντε χρόνια και ο Δήμος πληρώνει 3.000 € ενοίκιο το μήνα προς το παρόν, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το νούμερο θα αυξάνεται συνεχώς. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το παρκινγκ στην Κουρτίου. Αυτές οι λύσεις είναι πρόχειρες και τα προβλήματα λύνονται πρόσκαιρα-προεκλογικά. Το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Αγία Ειρήνη επειδή είναι εκτός σχεδίου έπρεπε να αγοραστεί ή να απαλλοτριωθεί γιατί έχει πολύ χαμηλή αντικειμενική αξία, καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί μιλάω για προγραμματισμό και προτεραιότητες.  

Π.Π.: Η διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ την πρώτη περίοδο της διοίκησης του Γ. Μαρκόπουλου ξεκίνησε από εσάς και τελικά είχε θετική έκβαση. Πώς κρίνετε σήμερα τον τρόπο διαχείρισής του χώρου;

Γ.Μ.: Εδώ νομίζω ότι έχουμε μια κλασική περίπτωση κακοδιαχείρισης και δεν εννοώ οικονομική. Εννοώ για μία διαχείριση από την οποία λείπει η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Για να καταλάβετε σε όλο αυτόν τον τεράστιο χώρο, ο δήμος χρησιμοποιεί ένα ποσοστό λιγότερο από 8%.
Συγκεκριμένα εκεί λειτουργούν τα πολιτιστικά στέκια νεολαίας, το γυμναστήριο γυναικών και πρόσφατα στήθηκε στο προαύλιο ένα γήπεδο τύπου μπαλόνι. Προσέξτε όμως εδώ το οξύμωρο: σε μια ολυμπιακή εγκατάσταση, τους αθλητικούς χώρους τους χρησιμοποιούν τα κανάλια για τις εκπομπές κτλ. Ο δήμος επειδή δεν υπήρχε πλέον χώρος, έφτιαξε μια πρόχειρη κατασκευή, την οποία κατ’ ομολογία του Δημάρχου, την έκανε η εταιρία του κ. Κοκλώνη για να συμψηφίσει τα ενοίκια που όφειλε τότε. Από εκεί και πέρα οι προσκλήσεις για τις τηλεοπτικές παραγωγές με τη λογική του ρουσφετιού συνεχίζονται κανονικά, η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε φίλους, γνωστούς και παράγοντες συνεχίζονται κανονικά, το ίδιο και οι εξωτερικοί χώροι σε διάφορες εταιρίες με φορτηγά, ενώ παράλληλα ο δήμος για αυτόν τον χώρο πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να συντηρεί αυτά που χρησιμοποιούν οι άλλοι. 
Ενδεικτικά σας λέω τα πιο πρόσφατα, δόθηκαν:
-170,000€ για τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
-40.000 για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων
-35.000 για την επισκευή του κεντρικού συστήματος κλιματισμού, το οποίο δεν αφορά τους χάρους που χρησιμοποίει ο δήμος εκεί που έχει αυτόνομα a/c.
Κατά τα άλλα βέβαια ο χώρος εξωτερικά είναι στα όρια της διάλυσης.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτός ο χώρος ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαθεί, σύμφωνα με έναν όρο της σύμβασης που υπέγραψε η διοίκηση και ορίζει πως ο Δήμος Γαλατσίου πρέπει να παραδώσει το ΠΑΛΑΙ «εντός 30 ημερών αν βρεθεί άλλος επενδυτής». 

Π.Π.: Κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Πρασινου και προεδρος της διαπαραταξιακης για τη διεκδικηση του παλαι στη διοικηση Μαρκόπουλου, τι θεωρείτε πιο σημαντικό από αυτά που εγιναν.

Γ.Μ.: Αμέσως θα σας πω 5
1. Η παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στον δήμο και η μεταφορά των πολιτιστικών στεκιών νεολαίας, του γυμναστηρίου γυναικών καθώς και των αθλητικών σωματείων, ώστε να αρχίσει ο χώρος να παίρνει ζωή.
2. Η ολική ανακατασκευή των παιδικών χαρών του άλσους, αλλά και των γειτονιών με νέα όργανα και δάπεδα.
3. Η έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης στον δήμο μετά από πολλά χρόνια.
4. Η πλήρης ανακατασκευή της νησίδας στην Πρωτοπαπαδάκη.
5. Η φύτευση δένδρων μετά από πολλά χρόνια στην Λεωφόρο Βεΐκου, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως και η αναβάθμιση των υπηρεσιών γενικότερα.
Να σας πω φυσικά ότι αυτά και άλλα πολλά έγιναν επειδή αξιοποιήθηκε και φυσικά ανταποκρίθηκε το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, καθώς και το τμήμα πρασίνου.  
Γενικά νομίζω ότι έγινε μια προσπάθεια, όχι μόνο από έμενα, αλλά και από άλλους συναδέλφους την πρώτη τετραετία Μαρκόπουλου, την οποία την εισέπραξαν στις εκλογές πολλοί που δεν συμμετείχαν καν, αλλά και πολλοί που δεν έχουν καταλάβει ακόμη και τώρα ότι με τα κοινά ασχολείσαι για να προσφέρεις και όχι για να κερδίσεις απλά έναν τίτλο και μια αναγνωρισιμότητα με σκοπό το βόλεμα.

Π.Π.: Τι έχετε να πείτε για τη Ζαΐρα;

Γ.Μ.: Άλλη μια περίπτωση υπερβολής και δεν θα πω πολλά, θα σας πω μόνο τα έξης: η αγορά του οικόπεδου με την κατασκευή του θα στοιχήσει  9.500.000€ πλέον ΦΠΑ και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας θερινός κινηματογράφος 100 θέσεων και 3 υπόγεια γκαράζ χωρητικότητας 45 θέσεων. 
Μιλάμε για  μια κατασκευή γεμάτη από μπετόν, η οποία προκηρύχθηκε και έγινε με συνοπτικές διαδικασίες με την αποδοχή ενός και μοναδικού αρχιτεκτονικού σχεδίου, στο οποίο λόγω των υπόγειων γκαράζ δεν υπάρχει καν η δυνατότητα φύτευσης δένδρων.
Δυστυχώς η ευκαιρία για τη  δημιουργία ενός πολυχώρου για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μέσα στον αστικό ιστό (το Καμίνι είναι αποδεδειγμένα μικρό) χάθηκε, επειδή η διοίκηση τα κάνει όλα χωρίς σχεδιασμό και προτεραιότητες.
Π.Π.: Στις δημοτικές εκλογές του 2014, ήσασταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου, με τον οποίο μάλιστα εκλεγήκατε. Το 2018 όμως αποχωρήσατε από τον συνδυασμό του και παραιτηθήκατε από Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος. Ποιες ήταν οι αιτίες που σας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση;

Γ.Μ.: Νομίζω από την τοποθέτηση μου έως τώρα, τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.

Π.Π.: Πώς κρίνετε το έργο της διοίκησης του Γιώργου Μαρκόπουλου έως τώρα;

Γ.Μ.: Καταρχάς να πω ότι η διοίκηση έχει συμπληρώσει εννέα χρόνια στο τιμόνι του δήμου και να σας θυμίσω ότι στις εκλογές του 2019 έλαβε ποσοστό 61,3%. Υποτίθεται λοιπόν ότι είχε δρομολογημένο πρόγραμμα έργων, το οποίο θα υλοποιούνταν την τετραετία που διανύουμε. Δυστυχώς στο Γαλάτσι δεν έγινε τίποτα από αυτά που είχε ανακοινώσει προεκλογικά και είχε συμπεριλάβει και στον προϋπολογισμό έργων του δήμου. Φυσικά όλο αυτό το διάστημα οι ανακοινώσεις για νέα έργα συνεχίζονται κανονικά.
Ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ο δήμος δεν διαθέτει ένα ιεραρχημένο σχέδιο, ένα όραμα για την πόλη μας. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Γαλατσίου είναι πρόγραμμα κατ’ ευφημισμό. Εγγράφονται έργα που δεν πραγματοποιούνται ποτέ και απλά μετατίθενται στον επόμενο χρόνο. Να σας πως κάτι χαρακτηριστικό: στο τεχνικό πρόγραμμα του περασμένου χρόνου είχαν εγγραφεί έργα ύψους 2.629.309,03 ευρώ. Η διοίκηση έκανε και μια αναμόρφωση προσθέτοντας έργα 728.400 ευρώ παραπάνω. Ξέρετε τι έγινε τελικά; Πραγματοποιήθηκαν έργα αξίας μόλις 271.961 ευρώ. Ποσοστό εκτέλεσης μόλις 8%. Αποτελεί μύθο η εντύπωση ότι η σημερινή διοίκηση είναι διοίκηση των έργων. Θα δούμε τι θα γίνει και με το πρόγραμμα του 2023. 
Τέλος, σας παραθέτω τα έργα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την τετραετία που τελειώνει. Θα διαπιστώσετε ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένα από αυτά έως τώρα, εκτός από μερικές ασφαλτοστρώσεις που μόλις ξεκίνησαν προεκλογικά. 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναφερόταν χαρακτηριστικά στο εκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Διοίκησης το 2019:
«Έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια οι εξής
αναπλάσεις:
1. της Λεωφόρου Βεΐκου, εκατέρωθεν από οδό Λ. Κόκκου ως στο Άλσος Βεΐκου, με τον προαύλιο χώρο της Ομορφοκκλησιάς (εκτελείται ήδη).
(Το συγκεκριμένο έγινε εν μέρει αλλά ξηλώθηκε πάλι γιατί κατά τα λεγόμενα της διοίκησης έως το 2021 δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ξεκινούν τα έργα του μετρό
στο ίδιο σημείο.)
2. της πλατείας μεταξύ των οδών Βυζαντίου, Αθηναίων, Παραδεισίων 
3. της πλατείας μεταξύ των οδών Βυζαντίου, Αθηναίων, Παραδεισίων
4. της πλατείας Ελευθερίας
5. της πλατείας Αλκυόνης - Κουντουριώτου.
6. της πλατείας Καλογήρου Σαμουήλ
7. της πλατείας Σκρα και Ναβαρίνου
8. της πλατείας Πηγής και αξιοποίηση της ιστορικής Αγίας Γλυκερίας
9. της πλατείας Φιγαλείας - Ελ. Βενιζέλου - Λέσβου και Ρόδου
10. της πλατείας Γιγάντων.»
11. Δημιουργούμε πλεόνασμα, όχι χρέη. Σήμερα, ο Δήμος Γαλατσίου, όχι μόνο έχει μηδενίσει τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, αλλά έχει δημιουργήσει και νέο πλεόνασμα της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ.
12. Ανέγερση σύγχρονου βιοκλιματικού Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, για πρώτη φορά πάνω από την Λ. Βεΐκου, στην οδό Μεσσηνίας. Ο σταθμός, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 2.500.000 €, θα λειτουργήσει την σχολική χρονιά 2020-2021.
13. Ανέγερση νέου Σχολικού Συγκροτήματος Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στο Γαλάτσι, προκειμένου ο Δήμος να αποχωρήσει από τα συγκροτήματα της Γκράβας, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.
14. Φυσικά, δεν ξεχνούμε τις επισκευές πεζοδρομίων και την συνεχή συντήρηση των στρωμάτων. Μόνο για τις ασφαλτοστρώσεις έχουν προϋπολογιστεί 2.500.000 €.
15. Οι δύο επόμενες μεγάλες ριζικές αναπλάσεις που θα δρομολογηθούν, είναι των λόφων Λεβεντάκη και Αγ. Σπυρίδωνα, που θα δημιουργήσουν νέους πόλους αναψυχής και πρασίνου στη πόλη μας.
16. Αύξηση του αστικού πρασίνου, με ενδημικά είδη, κατά 30% την επόμενη 4ετία.
17. Δημιουργία «γωνιών» με άνθη, μικρών κήπων, σε όλη την πόλη.
18. Συνεχείς αναδασώσεις στα Τουρκοβούνια.

Π.Π.: Τελευταία ερώτηση. Μιλήστε μας για τις θέσεις της παράταξής σας για τη βελτίωση της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των Γαλατσιωτών.

Γ.Μ.: Επιγραμματικά θα σας πω κάποιες δράσεις, μέχρι να παρουσιάσουμε επίσημα το πρόγραμμα του συνδυασμού μας
1. Συγκοινωνιακή μελέτη, έστω και καθυστερημένα για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην πόλη.
2. Αποφασιστική στροφή στα προβλήματα της γειτονιάς.
3. Θα προχωρήσουμε σε άμεση αξιοποίηση του Παλαί για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Το Παλαί εκτείνεται σε μια έκταση 96 στρεμμάτων. Καταλαβαίνετε τι δυνατότητες υπάρχουν, θα επαναδιαπραγματευθούμε δυναμικά τους όρους της σύμβασης παραχώρησης.
4. Δυναμική διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την κατασκευή του μετρό στην πόλη.
5. Άμεση επανεκκίνηση των αναδασώσεων.
6. Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά μια πλάκα στις γειτονιές, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους, υπάρχουν περιθώρια. 
7. Κατασκευή παιδικών χαρών, υπάρχουν ακόμη οικόπεδα.
8. Αξιοποίηση του λατομείου Λεβεντάκη.
9. Αξιοποίηση του λόφου του Αγίου Σπυρίδωνα.
10. Έχει ήδη βρεθεί ο χώρος για την κατασκευή ενός Λυκείου.
11. Αναβάθμιση της συνεργασίας του δήμου με τους πολιτιστικούς-αθλητικούς-φιλοζωικούς φορείς του τόπου με ουσιαστική στήριξη στα αιτήματα τους.

Π.Π.: Σας ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις σας.

Γ.Μ.: Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι σε όλες και όλους Χριστός Ανέστη!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια