Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας στα ΕλληνοτουρκικάΤηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συλλυπητήρια από τον Χουλουσί Ακάρ για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ΝίκοςΠαναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο ομόλογό του, για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Αντίστοιχα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Κατά τη συζήτηση, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας επανέλαβε τα συλλυπητήριά του για τους σεισμούς.

Ο υπουργός Χουλουσί Άκαρ, ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, μετέφερε και το συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος για τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ήταν από τιες μεγαλύτερες. καταστροφές στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία ήταν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν στην ανάπτυξη μιας ατζέντας βασισμένης στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών».


Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια