Επιστολή Πολάκη στον Τσίπρα: Πρόεδρε έκανα λάθος -Συνεδριάζει η Πολιτική ΓραμματείαΑνοίγει η παραμονή στο ψηφοδέλτιο εκτιμούν πηγές από την Κουμουνδούρου καθώς δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή της επιστολής, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr.

Επιστολή απολογίας απέστειλε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου επρόκειτο να συζητηθεί μόνο η τραγωδία των Τεμπών. 

Όμως με την επιστολή που έστειλε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εκ των πραγμάτων θα συζητηθεί η συμμετοχή ή όχι στα ψηφοδέλτια των επικείμενων εκλογών. 

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου, με την επιστολή του αυτή και τον απολογητικό τόνο που χρησιμοποιεί ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει η πόρτα της επιστροφής στα ψηφοδέλτια. 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Παύλου Πολάκη: 

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Eνόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στη δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία,  καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμιαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι, αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στείλει στέψω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων -δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα, αναγνωρίζει ότι ο οποίος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος απο μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατήρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του επιτελικού κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας


Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Παύλος Πολάκης».


Το χρονικό 

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να βγει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος ο μέχρι τότε υποψήφιος στα Χανιά, Παύλος Πολάκης και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Αφορμή αποτέλεσε η δημόσια απαίτησή του να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του νομού ο συνεργάτης του Μιχάλης Χαιρετάκης συνοδευόμενη από την «απειλή» της αποχώρησής του.

Κατόπιν, σε ανάρτησή του έβαλε κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών, παραθέτοντας επίσης προτάσεις εκτός του πλαισίου των προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο να κινηθεί αποφασιστικά και με γνώμονα – όπως ο ίδιος έχει αναφέρει – την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια