Πιθανή η επιλογή της ευθανασίας για τη λευκή τίγρη που βρέθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Το λευκό τιγράκι που κάποιοι ασυνείδητοι εγκατέλειψαν σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δέχεται την αναγκαία φροντίδα, ωστόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο της ευθανασίας.

Η κακή μεταχείριση στην οποία υπέβαλλαν κάποιοι ασυνείδητοι τη λευκή μικρή τίγρη, που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ίσως δυστυχώς να είναι μη αναστρέψιμη.

Κι όλα αυτά επειδή κάποιος θεώρησε σωστό να έχει ως... κατοικίδιο ένα άγριο ζώο, το οποίο κατάφερε να φέρει παράνομα στη χώρα μας -άγνωστο με ποιον τρόπο- και όπως όλα δείχνουν, ενώ η τίγρης ήταν νεογέννητη, δεν έλαβε τη φροντίδα που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη και με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το τιγράκι φροντίζεται στην κλινική του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, με τις εκτιμήσεις να μην είναι καθόλου καλές.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα το τιγράκι θα υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις με μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος που έχει στην σπονδυλική στήλη και αν η παράλυση που έχει από τη μέση και κάτω είναι αναστρέψιμη ή μη.

Εάν είναι μη αναστρέψιμη, τότε δυστυχώς και αυτό που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα, είναι η ευθανασία. Όπως εξηγεί ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, η ποιότητα της ζωής της τίγρης βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο - το ζώο δεν κινείται κάτι, ενεργείται πάνω του, δεν μπορεί να δράσει ούτε στο ελάχιστο σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η φύση του. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν», επισημαίνει. Στο ζώο χορηγούνται βιταμίνες και καλή τροφή προκειμένου όσο είναι δυνατόν, να ανακάμψει.

Η απόφαση πάντως δεν είναι θέμα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αλλά των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, στελέχη του οποίου επισκέφτηκαν το πάρκο για να ελέγξουν την κατάσταση της τίγρης.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των επερχόμενων εξετάσεων και της εισήγησης των κτηνιάτρων.


Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια