Γαλλία: Η κρίση με τις συντάξεις ωφελεί πολιτικά την Λεπέν – Νέες διαδηλώσεις αύριοΤο ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή το συνταξιοδοτικό, για το οποίο έχουν προκηρυχθεί νέες διαδηλώσεις, αύριο 28 Μαρτίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Journal de Dimanche, αν γίνονταν σήμερα εκλογές το κόμμα της Μαρίν Λεπέν από το 21% που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του 2022 θα ανέβαινε στο 26%. Στο ίδιο ποσοστό θα βρισκόταν και η αριστερή παράταξη του Ζαν Λυκ Μελανσόν η οποία το 2022 έλαβε 25%.

Η συμπαράταξη των κομμάτων που στηρίζουν τον πρόεδρο Μακρόν από το 27% θα έπεφτε στο 22%, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών από το 11% θα έπεφτε στο 10%.

Η χώρα πάντως ετοιμάζεται για την νέα μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Μαρτίου που έχει προκηρυχθεί από την περασμένη εβδομάδα, ενώ χθες έγιναν και νέες συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και αστυνομίας για τις μεγάλες δεξαμενές άρδευσης που σκοπεύει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση, στο Sainte-Soline, στην κεντρο-δυτική Γαλλία.


Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια