Στον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο παρουσίασαν το έθιμο «Μωμόγεροι» μαθητές από το 4ο Δημοτικό ΣχολείοΜαθητές από την πέμπτη και έκτη τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου παρουσίασαν στον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο το ποντιακό έθιμο «Μωμόγεροι», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ποντιακός Ελληνισμός – Μνήμες και Όνειρα – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», που πραγματοποιείται από τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Τους μαθητές του σχολείου συνόδευαν η Διευθύντρια κα. Μαρία Στρατάκου, οι εκπαιδευτικοί : κα. Έλενα Ψυχάρη, κα. Χρυσούλα Μητσάκου, κα. Μαρία Γιουμούκη, κα. Νόρα Μαυρογονάτου, κ. Κωνσταντίνος Φραγκουλίδης, κ. Ματθαίος Λεγάκης και η εικαστικός κα. Άλκηστις Θεοδωράκη, η οποία φιλοτέχνησε τις περικεφαλαίες των μαθητών.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου τους ευχαρίστησε θερμά για την αναβίωση του εθίμου στον χώρο του Δημαρχείου κι έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα πολιτισμού διατηρώντας και μεταλαμπαδεύοντας στη νέα γενιά τις παραδόσεις μας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια