Μαντλίν ΜακΚαν: Ειδικοί συγκρίνουν τις φωτογραφίες της με την 21χρονη ΠολωνήΤι λένε οι ειδικοί που συνέκριναν τις φωτογραφίες της Μαντλίν ΜακΚαν με την 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ελβετικής εταιρείας Ava-X, Κρίστιαν Φέρλιν, που μίλησε στην εφημερίδα Blick, «είναι πρακτικά αδύνατο για την νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν».

Η ελβετική εταιρεία προχώρησε στη σύγκριση φωτογραφιών των δύο προσώπων αμέσως μόλις η 21χρονη, η οποία εμφανίζεται με τρία ονόματα, υποστήριξε ότι αυτή είναι το εξαφανισμένο κορίτσι από τη Βρετανία.

Όπως εξήγησε ο Φέρλιν, όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα αυτό δεν συνέβη όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης.

«Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρλιν.

Η τεχνική που εφαρμόζει η εταιρεία είναι να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρά τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA.

«Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς της.

Όσο όμως περνούν οι μέρες και οι έρευνες πληθαίνουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως η 21χρονη πιθανότατα δεν είναι η Μαντλίν. Εκείνη για να πείσει την κοινή γνώμη να την δει με άλλο μάτι και ενδεχομένως με περισσότερη συμπάθεια λέει πως ακόμα η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες συνεχίζονται.

«Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της Τζούλια, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας έρευνας. Πρόκειται για μια ευάλωτη γυναίκα που αναζητά απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τη ζωή της. Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει σεβασμό. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, αλλά τώρα, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει λόγος να εκτοξεύετε μίσος, κριτική και κυρίως απειλές προς ένα άτομο που έχει ανάγκη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει», αναφέρει σε ανάρτησή της.


Πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια