«Νέος ετών 30 και κάτι» - Ελένη Καραπέτρου



Ο καταδικασμένος νέος ετών 30 κάτι στη σημερινή κοινωνία απλά επιβιώνει. Πολλοί είναι αυτοί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαφημίζουν την ανάπτυξη και την αύξηση των μισθών. Μιλάνε μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω τους ή κλείνοντας τα μάτια σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Παραμυθιάζουν το λαό που έχει ανάγκη να ακούσει το δικό τους παραμύθι  γιατί η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική. Πώς είναι η κατάσταση για έναν  νέο όμως; 

Κάποιοι από εμάς σπουδάσαμε με δυσκολία λόγω συνθηκών κρίσης. Καταφέραμε όμως να βγάλουμε μια σχολή και να κάνουμε και μεταπτυχιακές σπουδές για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που δυστυχώς δεν  υπάρχει. Πλέον, είτε σπουδάσει κανείς είτε όχι, έχει τις ίδιες οικονομικές απολαβές με έναν ανειδίκευτο. Έχουν αφήσει την αναγνώριση των σπουδών στην ευχέρεια του κάθε εργοδότη. Έχει υπάρξει μια αύξηση του βασικού  μισθού που δεν συνάδει με την οικονομία της σημερινής κοινωνίας.  Εγκλώβισαν τους νέους με τις οικογένειες τους. Πώς να μείνει ένας νέος μόνος  του με μισθό 650 ευρώ; Όταν το ενοίκιο αγγίζει τα 400 ευρώ; Αλλά το κράτος  δεν ενδιαφέρεται. Πώς θα κάνει οικογένεια αυτός ο νέος; Πώς μπορεί να  ανοίξει τα φτερά του όταν του τα έχουν ψαλιδίσει εξ’ αρχής; Θα έστελναν  αυτοί οι πολιτικοί τα δικά τους παιδιά να δουλέψουν γι’ αυτά τα χρήματα και  να ζήσουν με αυτές τις συνθήκες; Πού είναι η αντιπολίτευση; Εύλογες ερωτήσεις που κανείς πολιτικός δεν μπορεί να απαντήσει ευθέως. 

Κυκλοφορούν ανερυθρίαστοι έχοντας καταστρέψει την παιδεία, την υγεία, την οικονομία και την ανάπτυξη. Μόνο να εκλεχτούν, αυτό τους ενδιαφέρει. Παραμυθιάζουν το λαό για να πάρουν την ψήφο κι ύστερα τα ίδια και  χειρότερα. Μιλάνε με θράσος για δήθεν ανάπτυξη και συγκρίνουν την Ελλάδα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε ότι τους συμφέρει μόνο. Ονομάζουν με ξένες  ορολογίες τις διάφορες ενισχύσεις ωραιοποιώντας την σκληρή πραγματικότητα. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι έκαναν μια χώρα τριτοκοσμική να ζει από κουπόνια. Κουπόνια στα καύσιμα, στην τροφή και σε άλλα που θα μας φέρουν.  Αλλά η λέξη κουπόνι ηχεί άσχημα γι’ αυτό την ωραιοποιούμε.  

Σε αυτήν την χώρα όποιος δεν έχει χρήματα μένει αμόρφωτος, πεινάει και  πεθαίνει. Αυτή είναι η σημερινή κοινωνία. Σκληρή μα αληθινή. Μια νέα που της έχουν κόψει τα φτερά πριν καν τ’ ανοίξει να πετάξει, ετών 30 κάτι…. 


Ελένη Καραπέτρου

Δημοσιεύτηκε στο 1ο Φύλλο της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια