Ο επικεφαλής της Wagner Evgeny Prigozhin ανακοίνωσε την κατάληψη του ΣολεντάρO επικεφαλής της Wagner Evgeny Prigozhin ανακοίνωσε τις πρώτες βραδινές ώρες την κατάληψη του Σολεντάρ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του είπε: «Οι μονάδες Wagner έχουν αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Σολεντάρ.

Στο κέντρο της πόλης έχει σχηματιστεί ένα «καζάνι» και γίνονται αστικές μάχες. Αύριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό των αιχμαλώτων».

Tην ανακοίνωση ο Evgeny Prigozhin την έκανε μέσα από ένα από τα ορυχεία άλατος τα οποία κατέλαβαν οι δυνάμεις του με σχετική ευκολία που σημαίνει δύο πράγματα:

Οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν αποσυρθεί από το Σολεντάρ και ότι όσοι απέμειναν είναι εξαιρετικά λίγοι για να προβάλουν σημαντική αντίσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιζήσαντες Ουκρανοί έχουν διαχωριστεί σε τέσσερις ομάδες και εξουδετερώνονται από τις μονάδες της Wagner.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους όπως και ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται εκατοντάδες Δυτικοί μισθοφόροι κυρίως Αγγλοσάξονες (Αμερικανοί και Βρετανοί).

Η τύχη του Σολεντάρ είναι αλληλένδετη με αυτήν του Μπάκχμουτ.

Το Μπάκχμουτ από χθες βρίσκεται σε «τανάλια» από τους Ρώσους από Βορά και Νότο.

Πάντως έμμεσα ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Αλεξέι Αρεστόβιτς παραδέχτηκε την πτώση του Σολεντάρ λέγοντας ότι «στο Ντόνμπας υπάρχουν άλλες 20 τέτοιες πόλεις».

Παρέλειψε όμως να πει ότι αποθήκη οπλισμού και ανδρών όπως το Σολεντάρ και το Μπάκχμουτ δεν υπάρχουν πουθενά αλλού σε κανένα μέτωπο της Ουκρανίας.

Η κατάληψη του Σολεντάρ αποτελεί πολύ μεγάλη νίκη για τους Ρώσους και προδιαγράφει την αμέσως επόμενη στο Μπάκχμουτ.


Πηγή: defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια