Τούρκος αναλυτής: Να στείλουμε το TCG ANADOLU ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο


Τον… χαβά τους οι Τούρκοι που δεν σταματούν τις προκλήσεις. Τη… σκυτάλη πήρ ο Καθηγητής του Τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ ο οποίος πρότεινε να πλεύσει το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG ANADOLU ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο, ώστε να αποτρέψει πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
Ο ίδιος επεσήμανε στο Haber Turk ότι η θέση του TCG ANADOLU δεν είναι στο Αιγαίο Πέλαγος λόγω της κοντινής γειτνίασης με τα ελληνικά νησιά, αλλά κάποια «στρατηγική θέση» κοντά στην Κρήτη.
«Επειδή η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και η απόσταση ανάμεσα στα νησιά είναι κοντινή, εγώ σαν στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα στο Αιγαίο. Αντί αυτού λοιπόν, εγώ αν ήμουν θα το κρατούσα σε μία στρατηγική θέση στα νότια της Κρήτης, από όπου θα μπορεί να επέμβει και στο Αιγαίο, και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αφρική» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος μάλιστα «βλέπει» και επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. βόρεια και ανατολικά της Κρήτης, αφού προηγηθεί νοτίως του νησιού, χαρακτηρίζοντάς το αυτό «ύπουλο βήμα» κατά της Τουρκίας και ζητώντας να πλεύσει άμεσα το TCG ANADOLU στην παρακείμενη θαλάσσια περιοχή.

Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια