Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτημα αποφυλάκισης και μηνύσεις από Κούγια σε Καρακούκη και Καλόγρηα


Λίγο πριν βρεθεί στο εδώλιο, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης. Ο Αλέξης Κούγιας εξαπολύει νέα επίθεση στους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα…

Σε μια σημαντική κίνηση τακτικής, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης για την Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της. Ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει πως οι κατηγορίες σε βάρος της πελάτισσάς του έχουν καταρρεύσει και ζητάει να ανοίξει για την 34χρονη ο δρόμος της ελευθερίας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συλληφθεί στις 31 Μαρτίου του 2022 στην Πάτρα και από τότε βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Αλέξης Κούγιας εστιάζει στους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας την Άνοιξη του 2021. Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στο εδώλιο στις 31 Ιανουαρίου, με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι εκείνος που αναμένεται να καταθέσει πρώτος. Ο πρώην σύζυγος της 34χρονης στηρίζει τις κατηγορίες και ζητάει δικαίωση στη μνήμη των κοριτσιών του.

Εδώ και μήνες ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως η υπόθεση της Τζωρτζίνας έφτασε σε δίκη, πριν εκείνος αναλάβει την κατηγορούμενη. Για τη Μαλένα και την Ίριδα, αναφέρεται και πάλι στις εκτιμήσεις μιας ομάδας ιατροδικαστών που όπως επισημαίνει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα κορίτσια πέθαναν από παθολογικά αίτια.

 Αλέξης Κούγιας υπογραμμίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και κάθε επιπλέον μέρα που περνά στη φυλακή, διαπράττονται αδικήματα. Όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, η 34χρονη έχει καταρρεύσει και ζητάει την άμεση αποφυλάκισή της. Για τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα που συνέταξαν το κοινό πόρισμα, αναφέρει πως ήδη έχουν κατατεθεί σε βάρος τους μηνύσεις.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Σήμερα, συνεργάτης του γραφείου μας, λόγω της απασχολήσεως του κου Κούγια στα δικαστήρια, κατέθεσε ενώπιον της 35 ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα της Σ.Π. για την άμεση απελευθέρωσή της, αφού μετά τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ.κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για την Μαρία- Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κου Τσαντιρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κου Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κου Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κου Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραφία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η άμεση αποφυλάκιση τα κας Σ.Π.

Βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των άτυχων παιδιών της, της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος.

Πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψεύδους καταθέσεως θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της κας Σ.Π. για την στερούμενη παντελώς επιστημονικού υποβάθρου, κατά παγκόσμια ιατροδικαστική πρωτοτυπία, ιατρική γνωμοδότησή τους και τις μαρτυρικές τους καταθέσεις.


Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια