Ιταλία: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό-- Αύριο η κηδεία του επίτιμου ποντίφικα ΒενέδικτουΓια τρίτη ημέρα συνεχίζεται στο Βατικανό η προσέλευση πιστών που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο. Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, την Δευτέρα και την Τρίτη, οι προσκυνητές ήταν συνολικά 140.000. Μέχρι τις επτά το βράδυ απόψε αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000.

Αύριο το πρωί, η σορός του εκλιπόντος ποντίφικα θα μεταφερθεί στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την τέλεση της κηδείας, της οποίας θα χοροστατήσει ο πάπας Φραγκίσκος. Το Βατικανό έκανε γνωστό ότι η τελετή θα είναι παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για κάθε ποντίφικα, με κάποιες μικρές αλλαγές. Μόνον μια φορά στο παρελθόν, το 1802, στην κηδεία ενός καθολικού πάπα συμμετείχε και διάδοχός του.

Για λόγους ασφαλείας, ο εναέριος χώρος πάνω από την Αγία Έδρα, από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο το απόγευμα, πρόκειται να παραμείνει κλειστός ενώ έχει απαγορευθεί η πώληση ποτών, νερού και αναψυκτικών σε γυάλινα μπουκάλια.

«Ο Βενέδικτος ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος χριστιανικής κατήχησης. Η σκέψη του ήταν εκκλησιαστική, χωρίς στοιχεία προσωπικής αναφοράς», δήλωσε σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς, στην αίθουσα Νέρβι του Βατικανού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για το στερνό αντίο στον Βενέδικτο τον Δέκατο Έκτο, μεταξύ των άλλων, πρόκειται να αφιχθούν στην Ρώμη ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφίας ο βασιλίας του Βελγίου Φίλιππος, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.


amna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια