Μπέρμποκ: Ο Πούτιν δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του πέρα από την καταστροφή της ΟυκρανίαςΗ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανίας, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του πέρα από την καταστροφή της Ουκρανίας.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Λισσαβώνα, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι η στάση του Πούτιν είναι ο λόγος για τον οποίο «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την αποστολή όπλων ώστε η Ουκρανία να είναι σε θέση να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων», είπε.

Η Γερμανία αναζητεί περαιτέρω τρόπους για να βοηθήσει την Ουκρανία, τον λαό και τις υποδομές, είπε προειδοποιώντας ότι το παραμικρό κενό στην αποφασιστικότητα της Ευρώπης για το θέμα αυτό θα είναι δώρο εξ ουρανού για την Μόσχα.

«Και αυτήν την χρονιά, οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή ενότητα που μας έκανε ισχυρούς την περασμένη χρονιά», είπε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών στο πλευρό του πορτογάλου ομολόγου της.

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί πλέον να έχει τις αποφάσεις της να μπλοκάρονται από μεμονωμένα κράτη μέλη.

«Η ψήφιση με ειδική πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε δικαιότερα ... αποτελέσματα για όλους μας», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Λισσαβώνα. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε αποτελεσματικά και με ταχύτητα».

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συχνά δεν είναι σε θέση να συντάξουν ανακοίνωση Τύπου «διότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή διατύπωση»(...)

Η Γερμανία επιδιώκει κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα, δήλωσε η υπουργός.«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ, πολύ σοβαρά το κύμα της Covid στην Κίνα», είπε.


amna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια