Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όλα τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις, στη Μητρόπολη Αθηνών για τις τελευταίες ρυθμίσεις οι γιοι του τέως βασιλιά. Από πού θα περάσει πομπή για το Τατόι.
Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου ρύθμισαν σήμερα οι γιοι του, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι και βρέθηκαν για τον λόγο αυτό στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του τέως βασιλιά.
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:
Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00′ έως 14:00′ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:
Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.
Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μ.μ. έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 02:00 μ.μ.
Διευκρινίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.
Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη από τις 06:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

1.000 αστυνομικοί και drones σε Τατόι και Μητρόπολη
Έπειτα από διευρυμένη σύσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων και πέντε drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη- όπου θα τελεστεί η κηδεία- θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις.
Στο Τατόι- όπου θα γίνει η ταφή- η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.
Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια