Παρουσίαση 54 υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. ΠατούληΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσίαση 54 υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
Γ. Πατούλης: «Όλοι μαζί δίνουμε μια υπόσχεση. Θα γίνουμε ποτάμι ελπίδας για όλους τους πολίτες και θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη αλλαγή στην Αττική και στις ζωές μας»
«Δύναμη μας είναι η ενότητα. Χτίζουμε μία ισχυρή ομάδα ανθρώπων με αποδεδειγμένη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Αττική και τις ζωές μας.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι στα πίσω βαγόνια της ανάπτυξης. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και γυρίζουμε σελίδα. Όλοι μαζί δίνουμε μια υπόσχεση: Θα γίνουμε ποτάμι ελπίδας για όλους τους πολίτες» διαμήνυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσιάζοντας τους 54 νέους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους με το συνδυασμό του «Νέα Αρχή για την Αττική», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως οι άνθρωποι που συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια είναι ενεργοί πολίτες όλων των ηλικιών με εμπειρία σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.
«Έχουμε μαζί μας επιστήμονες, ανθρώπους της αγοράς, αθλητές. Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Αττική ένα μητροπολιτικό κέντρο εκπαίδευσης, μήτρα αθλητισμού και ευεξίας όπου θα μυηθούν οι νέοι μας στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι.
Μαζί με τις ομοσπονδίες θα καταρτίσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα με κεντρικό στόχο να γίνει η Αττική παγκόσμιος προορισμός υγείας, ευεξίας και αθλητισμού.
Είναι μαζί μας και άνθρωποι με κινητική αναπηρία γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη βούληση μας να επενδύσουμε σε υποδομές που θα κάνουν την Αττική μία προσβάσιμη και φιλόξενη πόλη για αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι ντροπή η χώρα μας να είναι ουραγός στο θέμα της ισότιμης διαβίωσης των πολιτών, όταν μάλιστα το 10% είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.
 Στο πλευρό μας είναι και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας,  ενεργοί και  δημιουργικοί πολίτες με όρεξη και διάθεση για δουλειά. Μαζί με τα νέα παιδιά που θα προσφέρουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τη σύγχρονη σκέψη τους, συνθέτουμε ένα μωσαϊκό ανθρώπων που θα υποστηρίξει το αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα μας, προς όφελος των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
«Πέρασε η εποχή του λαϊκισμού και της δημαγωγίας»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο και πως «από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η ομάδα θα είναι έτοιμη να διοικήσει, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Με στρατηγική, γνώση και σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους   πολίτες όλων των Δήμων της Αττικής και  είναι πολύ σοβαρά».
«Κάθε μέρα επισκεπτόμαστε Δήμους της Αθήνας, μιλάμε με απλούς ανθρώπους, ακούμε τα προβλήματα τους.
Μαζί με τους 66 δήμους  θα δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά προκειμένου να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα  της Αττικής.  Οι πολίτες  πληρώνουν και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ ακριβά, την ανικανότητα τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία της σημερινής Διοίκησης η οποία απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Το κακό δεν ξεκίνησε για την Αττική το 2014. Αλλά πολύ πιο πίσω. Απλά το διάστημα 2014-2018  πήγαμε από το κακό, στο χειρότερο. Διοίκησαν χωρίς σχέδιο για αυτό και σοβαρά ζητήματα όπως η αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής δεν βρήκαν λύσεις και χάθηκαν στον κυκεώνα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.
Είναι απαράδεκτο να μην έχουν δώσει μέχρι σήμερα λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δείχνοντας ασέβεια για το περιβάλλον και αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Δεν μπορεί να πληρώνει η χώρα εκατομμύρια σε πρόστιμα.  Αδιανόητο να είναι η Αττική αθωράκιστη και στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας. Για μας είναι προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».
«Εμείς θα μιλήσουμε με πράξεις»
Ο κ. Πατούλης προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες του για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής τόνισε ότι στόχος είναι η Περιφέρεια να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης, στην προστασία και έμπρακτη αλληλεγγύη για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
« Εμείς θα μιλήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές , για να δώσουμε ευκαιρίες και προοπτικές στους νέους ανθρώπους  σημείωσε και διαμήνυσε χαρακτηριστικά: « Ήρθε η ώρα της σύγκρουσης και της ανατροπής, με όσα μας πάνε πίσω, με όσα κάνουν δυσκολότερη την καθημερινότητά μας. Ήρθε η ώρα να κάνει η Αττική μια Νέα Αρχή».
 «Οι υποψήφιοι μας θα είναι οι πρεσβευτές μας σε όλη την Αττική»
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ομάδα των υποψηφίων του, κάνοντας λόγο για ανθρώπους ικανούς, καταξιωμένους «που θα μεταφέρουν το πολιτικό μας μήνυμα και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο «τον αέρα» της αλλαγής που έρχεται. Από σήμερα κιόλας οι υποψήφιοί μας αποτελούν τους πρεσβευτές μας σε όλη την Αττική».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης διαμήνυσε ότι ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τους πολίτες,  να υιοθετήσει ένα νέο, πιο αποτελεσματικό μοντέλο αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης και διατύπωσε τη βούληση να συγκεράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας.
«Ο δρόμος της ευθύνης, της συναίνεσης, της συνεργασίας, της συνεννόησης ήταν αυτός που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια και τον ίδιο θα ακολουθήσω και στην Περιφέρεια Αττικής
«Πιστεύω ότι στις 26 Μαΐου θα είμαστε νικητές έτοιμοι να δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις. Σήμερα είναι μια ημέρα ελπίδας. Κοιτάμε κατάματα το μέλλον και κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αττική» τόνισε κλείνοντας.
 
Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τα ονόματα των 54  νέων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, ανά Περιφερειακή Ενότητα Αττικής
 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Αθανάσιος  Αυγερινός   -  Οικονομολόγος
Αθανάσιος  Κατσιγιάννης   - Πολιτικός Μηχανικός
 Άννα  Λεντή  -  Οικονομολόγος
Πολυχρόνης  Μπαϊρακτάρης  -  Ιατρός Μικροβιολόγος
Νικόλαος  Σοφιανός  -  Επιχειρηματίας
 
ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ευάγγελος Δημητρέλλος  -  Ιατρός Παθολόγος
Ιωάννης  Κατσαγκόλης  - Τεχνολόγος Ακτινολόγος
Μαρί Stridborg-Κατσιουγιάννη - Οδοντίατρος
Βασίλειος Κόκκαλης  -  Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρουσίου
Μαρία  Κονταρίδη-Παπατριανταφύλλου – Καθηγήτρια Αγγλικών
Κωνσταντίνος  Κούρταλης -  Πολιτικός Μηχανικός
Βασιλική  Σπηλιωτοπούλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πρώην  Δήμαρχος Εκάλης
     
 
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ελευθέριος  Κοσμόπουλος  -  Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ιωάννης  Λινάρδος  -  Απόστρατος Αξιώματος Λιμενικού Σώματος
Ιωάννης  Σωτηρίου  -  Ιδιωτικός Υπάλληλος
 
ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Μαρία  Αγγελοπούλου –πρώην Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου
Χαράλαμπος  Αλεξανδράτος - Εκπαιδευτικός
Χρύσα  Αστρινάκη – Υπάλληλος Υπ. Μεταφορών & Υποδομών
Αθανάσιος  Βίγλας – Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών
Αντώνιος  Δουγένης  - Ελεύθερος Επαγγελματίας
Πέτρος  Καραβίτης  - Πρώην Ποδοσφαιριστής
Λάμπρος  Κεραμύδας  - Δημοτικός Υπάλληλος
Ειρήνη  Μακρίδου - Καραπιδάκη  - Δικηγόρος
Ανδρέας  Σπυράκος,  Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής ΤΑΥΥ/ΣΕΤΗΛ, Διοικητικός Υπάλληλος στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Απόφοιτος Σχολής Ηλεκτρονικών Τηλεπικοινωνιών
Ιωάννης-Παναγιώτης Τόλης  - Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick-Boxing Εφήβων, Φοιτητής Ιατρικής
 
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελένη  Αβραμοπούλου – Τραπεζική Υπάλληλος
Χριστίνα  Γαλανοπούλου – Δημοτική Υπάλληλος-Προπονήτρια Στίβου
Θεοφάνης  Δρόσος – Ιατρός Παθολόγος
Θεόδωρος  Κουτσογιαννόπουλος – Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γεώργιος  Κωνσταντόπουλος – Δικηγόρος
Αλέξανδρος  Λιακόπουλος – Ταξίαρχος Αστυνομίας ε.α
Ζέτα  Μπέλλου – Ελευθ. Επαγγελματίας – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
Χρήστος  Μπιτουλιώτης – Δημοτικός Υπάλληλος
Φίλιππος  Ντόβας, Οδοντοτεχνίτης- Διαιτητής
Ιωάννης  Οικονόμου – Πρόεδρος Σωματείου ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής
Παύλος  Παπαδόπουλος  - Βιοτέχνης
Χαράλαμπος  Ρώμας (Ρασσιάς) – Ηθοποιός, Σεναριογράφος και Στιχουργός
Βασιλική Σακελλαρίου – Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Σπυριδούλα  Σπανού – Συνταξιούχος – Μέλος ΔΣ «Παναθηναϊκής»
Ιωάννης Τομπούλογλου – Τελωνιακός Υπάλληλος
Στέλιος  Τριάντος – Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος
Κωνσταντίνος Τσούτσουρας – Ιατρός Ειδικευόμενος Μικροβιολογίας
ΝΗΣΩΝ
Βασιλική ΘεοδωρακοπούλουΜπόγρη, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Όμηρος Παπασάββας  - Εκπαιδευτικός
 
ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Γεωργία  Αδαμοπούλου – Φοιτήτρια Πολιτικός Μηχανικός
Μαίρη  Ανανιάδου – Ιδιωτική Υπάλληλος
Δημήτριος  Γκόρης - Εκδότης
Χρήστος  Θεοδωρόπουλος – Δικηγόρος
Ανδρέας  Πάγκαλης – Ιατρός Παθολόγος
Δημήτριος  Χατσίκας –Ταξίαρχος ε.α
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρετή  Κρητικού – Διεθνολόγος
Σταύρος  Μελάς – Μηχανολόγος Μηχανικός
Νικόλαος  Παπαγεωργίου - Επιχειρηματίας
Ελένη  Βολίκα –Παπασταφίδα -  Ιατρός Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια