Άγρια επίθεση κρατουμένων σε υπαρχιφύλακα στον Κορυδαλλό
Κουκουλοφόροι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού επιτέθηκαν με μαχαίρι σε υπαρχιφύλακα ζητώντας του να του παραδώσουν το κλειδί που θα τους επέτρεπε να περάσουν από τη μία πτέρυγα της φυλακής στην άλλη.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρέμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του με αποτέλεσμα να αποτραπούν περαιτέρω συμπλοκές.
Tο Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά άμεση συνάντηση του Σωματείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας που συνέβη στο Κατάστημά μας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου. Κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β’ πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α’ πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β’ πτέρυγα και με απειλή αυτοσχέδιου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ’ όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.

Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει τόσο προφορικά όσο και με συνεχόμενα έγγραφα μας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά καθημερινά διαιωνίζονται. Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου μας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Ωστόσο, μέχρι να πραγματοποιηθεί η ως άνω συνάντηση καλούμε την διοίκηση να παρέμβει από σήμερα κιόλας ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και περισσότερο τόσο κατά την διάρκεια όσο και με το πέρας του βραδινού κλεισίματος. Δηλαδή, την καλούμε να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να εφαρμόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας».

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια