Αλβανικός αλυτρωτισμός χωρίς όριο για...το 1821 - Οι Αλβανοί έσωσαν τους Έλληνες από τους Τούρκους
Ξεπερνάει κάθε όριο ο αλυτρωτισμός Αλβανών Εθνικιστών καθώς οι δημιουργοί σειράς ντοκιμαντέρ που είχαν παρουσιάσει ως Αλβανό τον Αχιλλέα τώρα υποστηρίζουν ότι συμπατριώτης τους είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. Ακόμη φτάνουν στο σημείο να οικειοποιηθούν ακόμα και την Επανάσταση του 1821.

Ο ιστορικός Πασκάλ Μίλο, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως «οι Αλβανοί ήταν ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης». Παράλληλα όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ «90 από τους 100 "Έλληνες" ήρωες ήταν Αλβανοί. Αλβανοί "μετανάστες" ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κίτσος Τζαβέλλας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης ήταν μόνο κάποιοι από τους ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, Αλβανοί που είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από αιώνες.

Eπιπλέον ο ιστορικός Μάθιου Αρέφ μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «Μακεδόνες και Αλβανοί ήταν ένας λαός». Ακόμη στο αλβανικό ντοκιμαντέρ αναφέρεται πως «εάν θα έπρεπε να είμαστε σωστοί με την ιστορία, θα έπρεπε να πούμε ότι από την πλευρά της μητέρας του ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αρχαίος Αλβανός. Η μητέρα του πατέρα του ήταν από την Αλβανία.

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια