7/12/2016 - Ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Γαλατσίου 2016-2017

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν στη Λεωφόρο Βεϊκου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Γαλατσίου 2016-2017 με θέμα ‘Ήθη και έθιμα του 12ήμερου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου’.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος άναψε τα γιορτινά λαμπιόνια των δρόμων της πόλης, φώτισε το χριστουγεννιάτικο έλατο και την ειρεσιώνη – το αρχαίο δέντρο των ευχών- σηματοδοτώντας την έναρξη των 150 εκδηλώσεων συνολικά που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 6 Ιανουαρίου 2017 στην πόλη μας.  
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλές  γιορτές με υγεία και τόνισε ότι: «η δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στερήσει από τα παιδιά τη χαρά, την ομορφιά και τη μαγεία των γιορτών, γι’ αυτό καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρουμε «φως μέσα στο χειμωνιάτικο τοπίο», μέσα από πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων, όλες με ελεύθερη είσοδο, οι οποίες παράλληλα κρατούν ζωντανή την τοπική αγορά.
Η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου είχε από όλα. Άγιο Βασίλη (Αϊ-Νικόλα –SantaClaus), ξωτικά, μάγους-ζογκλέρ με φωτιές και έντονα χρώματα, σαπουνόφουσκες, κεράσματα, μπαλόνια και υπέροχη χριστουγεννιάτικη μουσική από τη Μαρία Αναματέρου και την ορχήστρα της. 

Μετά το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε όταν έφτασε κάτω από το αρχαίο δέντρο των γιορτών την 'ειρεσιώνη', το αρχαίο καραβάκι των γιορτών, συνοδεία μουσικοχορευτικού δρώμενου και αρχαίων άσκαυλων, το οποίο πέρασε από τις οδούς Παπαφλέσσα, Τράλλεων και Βεϊκου προτού καταλήξει στην εκδήλωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια